Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat! Hafta sonu planlarınız iptal olacak: Alarm verildi

Bu şehirlerde yaşayanlar dikkat! Hafta sonu planlarınız iptal olacak: Alarm verildi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), hafta sonu için hava tahmin raporunu yayımladı.

Yeni gün itibarıyla ülke genelinde yağışlı hava kendini gösterecek. Bazı bölgelerde ise bulutlu hava hakim olacak. İşte hava durumuna dair detaylı bilgiler...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Son Değerlendirmeleri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun Eskişehir hariç tüm bölgeleri, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun Mardin dışındaki kesimleri ile Sakarya çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor.

Yerel Kuvvetli Yağış Beklenen Bölgeler

Yağışların, Doğu Akdeniz'in Toroslar bölgesinde, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde, Doğu Anadolu’nun kuzeyinde ve Hatay, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu bölgelerde yaşayanların yağışlara karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

Doğu Anadolu'da Toz Taşınımı

Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor. Bu durumun özellikle hava kalitesini olumsuz etkileyebileceği ve görüş mesafesini düşürebileceği belirtiliyor.

Bu hafta sonu, özellikle yağışlı hava koşullarının hakim olacağı bölgelerde yaşayanların tedbirli olmaları ve hava tahminlerini yakından takip etmeleri önem taşıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı uyarıları dikkate alarak planlarınızı gözden geçirmenizi tavsiye ediliyor.