Bu kez sevindiren haber geldi! Asgari ücrete ek zam: İşte yeni asgari ücret maaşları

Bu kez sevindiren haber geldi! Asgari ücrete ek zam: İşte yeni asgari ücret maaşları
Asgari ücret 8.500 TL olarak açıklanmıştı. Asgari ücrete ek zam hakkında yeni iddialar da gündeme geldi.

Ankara kulislerinde, Temmuz ayında vatandaşların maaşlarına 1500 TL zam yapılabileceği konusu gündeme gelirken bu iddialarla beraber eski Ekonomi Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi değerlendirmelerde bulundu. Çelebi açıklamalarında asgari ücrete ek zam yapılabileceği konusunda bilgi paylaşımlarında bulundu.

EK ZAMDAN KAÇINILMAYACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 2023 asgari ücret zammı, 2022 Temmuz zammına karşın yüzde 54,66 oranında bir artışla 8506 TL olarak belirlendi Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücreti açıklarken gerek duyulması durumunda ek zamdan kaçınılmayacağını belirtmişti.

BAKAN BİLGİN AÇIKLADI 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir televizyon programında vatandaşların yoğun olarak sorduğu “Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?” sorusuna yanıt yanıt verdi. Bakan Bilgin de ek zammın gerek duyulması durumunda düşünülebileceğini bildirdi.

ASGARİ ÜCRET 10 BİN TL 

Ekonomi Eski Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi ise asgari ücrete ek zam yapılacağını iddia etti. Çelebi açıklamalarında asgari ücretin Mart ayında 10 bin TL olabileceğini bildrdi ve açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Tahminime göre Mart aylık asgari ücretinin 10 bin TL seviyesine ulaşacağını düşünüyorum"