Bu illerde yaşayanlar eşyalarına sabitleme yapsın, tedbir aslın! Naci Görür duyurdu: Deprem olasılığı yüksek iller belli oldu

Bu illerde yaşayanlar eşyalarına sabitleme yapsın, tedbir aslın! Naci Görür duyurdu: Deprem olasılığı yüksek iller belli oldu
Depremler hakkında açıklama yapan Naci Görür çok önemli değerlendirmelerde bulundu. Görür açıklamalarında deprem olabilecek illeri paylaştı.

Türkiye 6 Şubat tarihinde büyük 2 Kahramanmaraş merkezli depremle sarsıldı ve ülke olarak çok fazla canımız yandı. Deprem çok sayıda ilde yıkıma neden olurken daha önce yaptığı açıklamalar gündem olan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den yeni bir açıklama geldi ve Görür açıklamalarında deprem olabilecek illeri belirtti.

DEPREM OLABİLECEK YERLER 

Görür, yaptığı açıklamalarla gündem olmaya devam ederken şimdi de deprem beklenilen yerleri tek tek sıraladı. Yer Bilimci Naci Görür deprem beklediği bölgeleri aktardı. Bu noktada Naci Görür'ün açıklamaları şöyle oldu:

"Marmara, Erzincan, Bingöl – Karlıova, genel olarak Ege Bölgesi, İzmir– Antalya arası kıyı bölgeleri. Kayseri–Sivas–Erzincan’ın doğusu– Malatya’nın kuzeyi, İstanbul’da özellikle Avrupa yakası.” Görür yaptığı açıklamasının devamında “Marmara depremi olursa bu ülke belini kolay doğrultamaz"

NACİ GÖRÜR'ÜN AÇIKLAMALARI 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra uzmanlar beklenilen büyük İstanbul depremi için uyarmaya devam ederken Naci Görür açıklamalarında Marmara depreminin meydana gelmesi halinde Türkiye’nin kendini ekonomik açıdan uzun yıllar boyunca toparlayamayacağını belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

"Biz soruyoruz. Bir kenti dirençli yapmak demek ekonomiyi deprem dirençli hale getirmek demek. TÜSİAD nerede, ticaret odaları nerede? Niye açıklamıyorlar? Depreme hazırlar mı? Tesisleri hazır mı? Bir gün biri de çıkıp dirençliyiz şunu şunu yaptık dedi mi? İstişare toplantısına katıldım TÜSİAD’ın. Öyle bir hazırlık yok. Tarih tekerrür ederse İstanbul’da da aynısı olacak. Başına gelecek olan belli. Burada daha kötü. Maraş ve Gaziantep’te sanayi yoğunluğu İstanbul’a göre daha az. Aynı şeyler burada olursa, Marmara Bölgesi’nde ekonominin çarkları durursa bölge çöker. Bu bölgenin çökmesi tüm Türkiye’nin çökmesi olur. Türkiye’de üretimin yarıdan çoğu bu bölgede. Bunları söylemek kehanet değil. Türkiye’nin ekonomik ve siyasi bağımsızlığı tehlikeye girer. Marmara Bölgesi’nin 10–15 sene çarklarının eski hızla dönemeyeceği bir durumu tasavvur edelim. Böyle bir durumda siyasi bağımsızlıktan da söz edemezsiniz. Marmara depremi olursa bu ülke belini kolay doğrultamaz.

"ŞİDDETLİ OLACAK"

Marmara, Erzincan, Bingöl – Karlıova, genel olarak Ege Bölgesi, İzmir– Antalya arası kıyı bölgeleri. Kayseri–Sivas–Erzincan’ın doğusu– Malatya’nın kuzeyi, İstanbul’da özellikle Avrupa yakası. Kıyılardan 10 km içinde kalan alanlarda şiddetli hissedilecek"