Bu 16 şehirde yaşayanlar mümkünse dışarı çıkmasın! Bugün çok fena olacak: Öğleden sonra başlayacak

Bu 16 şehirde yaşayanlar mümkünse dışarı çıkmasın! Bugün çok fena olacak: Öğleden sonra başlayacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), hava durumu tahminlerini güncelleyerek, 16 il için 'sarı kodlu' uyarıda bulundu. Yağışlı bir gün beklenirken, olası risklere karşı vatandaşlar uyarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Yağışlı hava özellikle belirli bölgelerde etkili olacak.

Yağış Beklenen Bölgeler

Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Sinop, Kastamonu, Çorum, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Şırnak çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu durum, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalara neden olabilir.

Tedbirler Alınmalı

Meteoroloji uyarılarını dikkate alarak, vatandaşların özellikle riskli bölgelerde dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Sarı Kod Verilen İller

Adana, Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Kars, Kahramanaraş, Tunceli, Şanlıurfa, Batman, Ardahan, Osmaniye illeri için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verdiği uyarılar doğrultusunda, vatandaşların güvenliğini sağlamak için gerekli önlemleri alması önem arz etmektedir.