Borsa İstanbul işlemlere kapatıldı! Peki ne zaman açılacak?

Borsa İstanbul işlemlere kapatıldı! Peki ne zaman açılacak?
Tüm ülkeyi ve dünyayı derinden sarsan depremin ardından borsa piyasasında da büyük kayıplar yaşandı. 6 Şubat günü meydana gelen iki büyük depremin ardından borsa işlemlere kapatıldı.

Borsa İstanbul daha önce 17 Ağustos 1999 depreminin ardında dokuz gün boyunca kapatılmıştı. Bu süre içerisinde BITS100 yatırımcıları oldukça endişelenmişti. 6 Şubat 2023 günü yaşadığımız depremin ardından da Borsa İstanbul tüm işlemlere kapatıldı. Depremin yaşanmasının ardından borsada büyük kayıplar yaşanmaya başlandı. Borsa İstanbul yaşanılan depremin ardından iki kez devre kesici işlemi ile engellenmeye çalışıldı. Ancak, 8 Şubat günü Borsa İstanbul, KAP’a yaptığı açıklamada işlemlerin durdurulduğunu duyurdu. Borsa İstanbul hisseleri, 8 Şubat 2023 tarihi itibari ile yüzde 7’lik bir düşüş yaşadı.

İKİ KEZ DEVRE KESİCİ UYGULANDI

Ülkemizde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin arıdan İstanbul Borsa’da hızlı bir şekilde düşüşler yaşanmaya başladı. İki defa devre kesici uygulanmasına rağmen düşüş engellenemedi ve 8 Şubat günü İstanbul Borsa kapatıldı. BITS100’de de işlemler ikinci bir açıklamaya kadar durduruldu. Yaşanılan yüzde 7 oranındaki kayıp, 2021 yılının mart ayından bu zamanda kadarki en büyük kayıp olarak kayıtlara geçti.

İŞLEMLER GEÇİCİ OLARAK DURDURULDU

Borsa İstanbul'un Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi'nin devreye girmesine dair gerçekleştirdiği açıklama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlandı. Yapılan açıklamada yer alan ifadeler şu şekilde; ‘’Saat 10.12.01 itibarı ile Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi Devreye girmiştir. Borsamız Pay Piyasasındaki tüm sıralarda, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında işlem gören pay ve pay endekslerine dayalı sözleşmelerde ve Borçlanma Araçları Piyasası Pay Repo Pazarı’nda işlemler geçici olarak durdurulmuştur.’’ Yapılan bu açıklamanın ardından, Borsa İstanbul’un ne zaman açılacağına dair herhangi bir açıklama henüz yapılmadı.