Bayram günü şehit acısı ile yıkıldık! Şehidin var Türkiye

Bayram günü şehit acısı ile yıkıldık! Şehidin var Türkiye
Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerce açılan taciz ateşinde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hikmet Aslan'ın (27) naaşı, memleketi Niğde'nin Değirmenli beldesinde toprağa verilmek üzere hastane morgundan alındı.

Ailesinin evine getirilmesiyle birlikte, şehidin yakınları ve sevenleri acı bir bekleyişe girişti.

Şehidin evine getirilmesinin ardından Değirmenli beldesinde cenaze töreni düzenlendi. Törende, şehidin tabutuna sarılan ailesi ve eşi gözyaşlarına boğuldu. Baba İdris ve anne Gülbahar ile eşi Kübra Aslan, acılarını gizleyemedi.

Annenin Yürek Burkan Sözleri

Şehidin annesi Kübra Aslan, bir yaşındaki kızı Ruveyda'ya şehidin fotoğrafını göstererek duygularını paylaştı. Gözyaşları arasında konuşan anne, şehidine olan sevgisini ve özlemini dile getirdi. Duygusal anlara sahne olan bu sözler, herkesin yüreğine dokundu.

Toprağa Verilmesi ve Dualar

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, belde mezarlığında toprağa verildi. Törene katılanlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları eşliğinde dualar etti ve şehit için tekbirler getirdi. Katılımcılar arasında devlet büyükleri, siyasi temsilciler ve vatandaşlar bulunuyordu.

Katılımcılar ve Destek Verenler

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra birçok devlet yetkilisi ve siyasi temsilci katıldı. Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Valisi Cahit Çelik, ve diğer önemli isimler, şehit için son görevlerini yerine getirdiler. Bu büyük katılım, şehide olan saygının ve vatan sevgisinin bir göstergesiydi.