Bakanlıktan çocuklu ailelere 12 ay boyunca yardım ödemesi yapılacak!

Bakanlıktan çocuklu ailelere 12 ay boyunca yardım ödemesi yapılacak!
Devlet tarafından ihtiyaç sahibi ailelere birçok destek ödemesi yapılmaktadır. Bu destek ödemelerinden biri de çocuk destek birleşeni. Çocuk destek bileşeni başvuru şartları ve tüm detaylar haberimizin devamında sizlerle.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan bu destek paketi ihtiyaç sahibi kişiler tarafından merak konusu oldu. Peki çocuk destek bileşeni nedir? Başvuru şartları neler? Başvuru işlemleri nasıl yapılacak?

Çocuk destek bileşeni nedir?

 Çocuk destek bileşeni, Aile ve Sosyal Hizmetleri bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere çocuk sayısına ve hane aylık gelirine bakılarak yapılan destek ödemesidir. Çocuk destek bileşeni adı altında yapılan yardım ile çocuklu ailelerin belirli giderlerinin karşılaması hedeflenmektedir. Bu amaç doğrultusunda da ihtiyaç sahibi ailelere çocuk yardım parası verilmektedir. Söz konusu destek ödemesi aylık olarak PTT aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere ödenmektedir.

Çocuk destek bileşeni 12 ay boyunca ihtiyaç sahibi ailelerin hesaplarına aktarılmaktadır. Devlet tarafından ödenen bu destekten yararlanmak isteyen kişilerin bazı şartları taşıması gerekmektedir. Belirtilen şartları taşıyan ihtiyaç sahibi ailelere çocuk destek birleşeni adı altında destek ödemesi yapılacaktır.

Çocuk destek bileşeni başvuru şartları neler?

 Devlet tarafından ödenen çocuk destek bileşeni başvuru şartları şu şekilde yer alıyor; İlk olarak hanede yaşıyan kişi başına düşen aylık gelir tutarına bakılmaktadır. Bu tutar net asgari ücretin 1/3’ü olması yani 1.833,45 TL’nin altında olması gerekmektedir. Başvuru da bulunacak kişinin Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olması gerekmektedir. Başvuran kişinin belirlenen asgari ücretin altında gelirinin olması ve kendi üzerinde ait mal beyanının bulunmaması gerekmektedir. Tüm şartları taşıyan ihtiyaç sahibi aileler başvuru işlemlerini  E-devlet platformu üzerinden ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden gerçekleştirebilir.

Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla da başvuru da buluna bilir. https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti linki üzerinden de başvuru yapabilirsiniz. Başvuruda bulunmak için Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartınızla gitmeniz yeterli olacaktır. Tüm bu platformlar üzerinden kolaylıkla başvuruda bulunabilir söz konusu destekten yararlanabilirsiniz. Devlet tarafından ödenen Çocuk destek bileşeni yardım parası 350 ila 650 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Ödenecek tutar ailedeki çocuk sayısına göre belirlenmektedir. Çocuk sayısına göre yapılacak destek ödemesi şu şekilde yer alıyor.

 1-2 çocuklu ailelere 350 TL destek ödemesi yapılmaktadır.

3 çocuklu ailelere 450 TL destek ödemesi yapılmaktadır.

4 çocuklu ailelere ise 550 TL destek ödemesi yapılmaktadır.

 5 ve daha fazla çocuklu ailelere ise 650 TL destek ödemesi yapılmaktadır.

https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti E-devlet üzerinden başvuru yapanlar bu linki üzerinden başvuru durumunu kontrol edebilir.