Bakanlık duyurdu! Askerlik işlemleri artık e-Devlet üzerinden yapılacak!

Bakanlık duyurdu! Askerlik işlemleri artık e-Devlet üzerinden yapılacak!
Yüzbinlerce kişiyi ilgilendiren karar Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından açıklandı. E-Devlet Kapısı üzerinde yeni bir hizmet devreye sokuldu. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) askerlik işlemlerini e-Devlet üzerinden yapılabileceğini açıkladı.

Askerlik ile ilgili işlemler artık e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) açıklamasına göre, askerlik ile ilgili iş ve işlemlerin dijital ortamda tek noktadan yapılabileceği bir hizmet devreye sokuldu. İşte haberin merak edilen tüm detayları…

Tek noktadan yapılabilecek!

Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) gelen son duyuruya göre artık e-Devlet üzerinden askerlik ile ilgili iş ve işlemler tek noktadan dijital ortamda yapılabilecek. Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı paylaşıma göre, askerlik çağına gelmiş gençleri ve terhis olmuş vatandaşları kapsayan askerlik ile ilgili iş ve işlemler artık dijital ortamda tek nokta üzerinden yapılabilecek. E-Devlet üzerinden ‘Askerliğim’ sekmesi üzerinden giriş yaparak, askerlik ile ilgili iş ve işlemleri dijital ortamda yapabilme imkanı sunuldu. Askerlik çağı, yoklama, celp ve sevk, muvazzaflık, yedeklik dönemlerini içeren tüm işlemlere vatandaşlar kolay bir şekilde erişim sağlayacak.

Bakanlık açıklama yaptı!

Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “’Askerliğim’ bütünleşik hizmeti e-Devlet portalı (www.turkiye.gov.tr) üzerinden hizmete sunulmuştur. Vatandaşlarımız e-Devlet portalında ‘Askerliğim’ sekmesine giriş yaptığında, ilgili bölüme otomatik olarak yönlendirilecektir. Bu kapsamda, askerlik çağı, yoklama, celp ve sevk, muvazzaflık ve yedeklik dönemlerini içeren tüm işlemlere kolaylıkla erişebilecektir. Söz konusu hizmet ile askerlik çağına gelmiş gençlerimizden terhis olmuş vatandaşlarımıza kadar tüm süreci kapsayan askerlikle ilgili iş ve işlemler dijital ortamda tek nokta üzerinden yapılabilecektir.”