Bakanlık duyurdu: 11 ilde elektrik doğalgaz fatura borçları siliniyor!

Bakanlık duyurdu: 11 ilde elektrik doğalgaz fatura borçları siliniyor!
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen şiddetli deprem şehirlerine güzel haber geldi. Pazarcık merkezli depremden etkilenen 11 il için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı elektrik ve doğalgaz barçalarının silineceğini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı açıkladı. 6 Şubat gününde meydana gelen şiddetli deprem sebebi ile konutları ve iş yerleri yıkılan veya ağır hasar alıp yıkılma kararı alınan vatandaşlar için güzel haber Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan geldi. Elektrik ve doğalgaz fatura borçlarının depremden etkilenen tam 11 il için silineceğini duyuran bakanlık resmî gazetede yayımlanan haber ile detayları da vatandaşlar ile paylaştı.

11 il için borçlar silinecek

Yaklaşık 4 ay önce yaşanan depremde etkilenen 11 il için yetkililer tarafından o hal ilan edilmişti. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın da ilan edilen bu o hal kapsamında yürüttüğü 11 ilde yaşayan vatandaşlar için Enerji Tüketim Bedellerinin Terkinine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliği bugün resmî gazete de yayımlanarak resmiyet kazandırıldı ve tüm vatandaşlara duyuruldu. Resmiyet kazanan bu karar ile depremden etkilenen 11 ilde orta hasarlı, ağır hasarlı ve kaybedilen ev ve iş yerlerinin elektrik ve doğalgaz borçlarının silineceği duyuruldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı aldıkları bu karar ile depremden etkilenen ve iş yerlerinin, evlerinin çok büyük hasarlar aldığı vatandaşları biraz olsun rahatlatmak olduğunu belirtti.

Deprem sonrası kalkınma devam ediyor

6 şubatta yaşanan ve 11 ili etkileyen depremden sonra vatandaşın ve etkilenen şehirlerin kalkındırma, tekrar topluma kazandırılma çabaları devam ediyor. Devam eden çalışmalar arasından bir tanesi de bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından duyuruldu. Kahramanmaraş Pazarcık merkez üssü olarak yaşanan ve 11 ili etkileyen depremde elektrik ve doğalgaz borçlarının silineceği haberi artık yürürlüğe girdi. Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Adana, Gaziantep, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa, Kilis, Diyarbakır da uygulanacak olan karar bugün ki resmî gazete ile resmiyetine kavuştu.