Bakan Özhaseki Türkiye geneli uyarı yaptı! Çok fena olacak: Bugünden itibaren başlıyor

Bakan Özhaseki Türkiye geneli uyarı yaptı! Çok fena olacak: Bugünden itibaren başlıyor
Haziran ayıyla birlikte, ülkemize ani bir şekilde aşırı sıcaklar giriş yaptı. Meteoroloji tahminlerine göre, bu hafta termometrelerin 40 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

Bu yüksek sıcaklıklar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'yi sosyal medya hesabından uyarı yapmaya itti. Haziran ayı itibarıyla, Afrika'dan gelen sıcak hava dalgası ülkemizi etkisi altına aldı. 1 Haziran'dan başlayarak, sıcaklıklar genel olarak yükselmeye başladı.

Tahminler ve Uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava tahmin haritasına göre, bu hafta birçok ilde termometrelerin 40 dereceyi aşması bekleniyor.

Sıcaklık Artışı

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda, batı, iç ve güney kesimlerde sıcaklıkların hafta ortasına kadar 6 ila 10 derece arasında artacağı belirtildi. Özellikle günün en sıcak saatlerinde, yani 11 ile 16 saatleri arasında dışarıda bulunmanın riskli olabileceği vurgulandı.

Bakanın Uyarısı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ülke genelinde beklenen artan sıcaklıklara dikkat çekti. Özhaseki, özellikle bazı illerde 40 dereceyi aşan sıcaklıkların olabileceğini belirtti.

Uyarılar ve Tedbirler

Bakan Özhaseki, hava sıcaklıklarının normallerin üzerinde seyredeceğini ve bazı illerde 40 dereceyi geçebileceğini ifade etti. Yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Özhaseki, ayrıca orman yangınlarına karşı da vatandaşların duyarlı olmalarını istedi.