Bakan Özhaseki son dakika duyurdu! Saat 11:00 - 16:00 arası dışarı çıkmayın: Felaket olacak

Bakan Özhaseki son dakika duyurdu! Saat 11:00 - 16:00 arası dışarı çıkmayın: Felaket olacak
Yağışlı bir kışın ardından, yaz aylarına doğru ilerlerken sıcaklıklar artmaya başladı. Meteoroloji yetkilileri, bölge bölge yapacakları tahminlerle sıcaklıkların 10 ila 15 derece yükseleceğini açıkladılar.

Bu durum, sıcak havalara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. Aşırı sıcaklıklar konusunda uyarılarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, özellikle kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ve yaşlıların, günün en sıcak saatleri olan 11 ila 16 saatleri arasında açık alanlarda bulunmamalarını istedi. Bu uyarı, sağlık açısından önem taşıyor.

Meteoroloji Uyarıyor: 3 Gün Boyunca Toz Taşınımı Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 3 günlük toz taşınımı uyarısında bulundu. Bu durum, özellikle iç ve batı bölgelerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini gösteriyor. Toz taşınımı, hava kalitesini etkileyebilir ve solunum yolu rahatsızlıklarına neden olabilir.

Haftalık Hava Durumu Tahmini

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, haftalık hava durumu tahmini şu şekildedir:

Yurdun kuzey ve batı kesimleri parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trakya ile İstanbul, Kocaeli ve Çanakkale çevrelerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık olacak.
Rüzgarın Güney ve Kıyı Ege'de kuvvetli olarak (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.
İç ve batı bölgelerde toz taşınımı görülebilir.
Hava Sıcaklıklarında Artış Devam Ediyor

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yurt genelinde artmaya devam etmesi bekleniyor. Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de 4-6 derece, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ise 10-15 derece üzerine çıkması tahmin ediliyor. Bu durum, yaz aylarının etkisini göstermeye başladığının bir göstergesidir.

Uyarılar ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Toz taşınımı: İç ve batı bölgelerde toz taşınımı beklendiğinden, olası olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.
Kuvvetli rüzgar: Güney ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli rüzgarın esmesi bekleniyor. Bu nedenle, olası risklere karşı tedbirli olunmalıdır.