Bakan Özer'den açıklama geldi! Okul kantinleri hakkında konuştu

Bakan Özer'den açıklama geldi! Okul kantinleri hakkında konuştu
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer deprem bölgesindeki okul kantin kiralarına ilişkin bir düzenleme getirdiklerini açıkladı. Açıklanan bilgilerden sonra bu bölgedeki okulların kapanmasından etkilenen kantin kiracıları rahatlayacak.

Ülkemizi derinden sarsan deprem felaketi sonrasında kimsenin mağdur olmaması adına çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Depremden dolayı okulların da kapalı kaldığı 4 ilde ise kantin kiralarına düzenleme geldi. İşte haberimizin devamında tüm detaylar sizlerle…

Bakan Özer kantin kira bedellerine ilişkin detayları açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer deprem nedeni ile mağduriyet yaşamakta olan öğrencilerin sağlıklı şekilde beslenme ihtiyaçlarının sağlanması ve kantinci esnafının mağdur olmaması amacı ile Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da, okul kantin kira bedelinin 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlangıcına kadar alınmayacağını açıkladı. Bunun yanında deprem bölgesindeki diğer illerde ise kantin kiralarında indirim uygulanacağını açıkladı. Bu karar ile kantin esnafının yaralarının bir nebze olsun sarılması da hedeflendi. Yaşanılan doğal afetin büyüklüğü yüksek olduğu için her alanda yapılan çalışmalar da sürmeye devam ediyor.

Bakan Özer’den açıklama!

Kantin esnafının mağdur olmaması için kira bedellerinin yok sayılmasına karar veren Bakan Özer konuya dair;

"Yaşadığımız derin acı sonrasında hayatın mümkün olduğunca normalleşebilmesi için aşamalı olarak bölgedeki okullarımızı açma kararı aldık. Afet bölgesi olarak ilan edilen Adana, Diyarbakır, Elâzığ, Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve Şanlıurfa illeriyle Sivas ilinin Gürün ilçesinde yer alan Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumlardaki kantin gibi yerlerin kiralarını deprem nedeniyle mağduriyet yaşayan öğrencilerimizin sağlıklı şekilde beslenme ihtiyaçlarının sağlanması ve kantinci esnafının mağdur olmaması amacı ile muhammen bedel tespit komisyonu tarafından indirime tabi tutulmasına karar verildi. Depremden en çok etkilenen illerden Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'da ise eğitim öğretimin başlaması durumunda, bu illerdeki Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumlarda kantin yerlerinin kira bedelleri 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlangıcına kadar alınmamasına karar verilmiştir" açıklamasında bulundu. Bu açıklama ile esnafların yaraları sarılmış olacak.