Bakan Mustafa Varank açıkladı! Ülke genelinde şarj istasyonu sayısı artacak!

Bakan Mustafa Varank açıkladı! Ülke genelinde şarj istasyonu sayısı artacak!
Yerli ve milli otomobilimiz olan TOGG için ön siparişler bugün başlıyor. TOGG için belirlenen fiyatların açıklanmasının arıdan, elektrikli otomobil için ön siparişlerin de başlanacağı tarih geçtiğimiz gün açıklanmıştı.

Yerli ve milli elektrikli otomobilimiz olan TOGG’a ait ön sipariş süreci bugün başladı. TOGG’a dair fiyatlar, ön sipariş koşulları ve elektrikli otomobile ait tüm özellikler vatandaşlar ile paylaşıldı. Tüm bu sürecin tamamlanmasının arıdan şimdi ise, TOGG için şarj istasyonu çalışmaları hız kazandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 2023 yılının sonuna kadar iki binden fazlası yüksek hızlı olmak üzere, beş binden fazla şarj istasyonunun faaliyete geçmesini hedeflediklerini açıkladı. Ön sipariş sürecinin başlaması ile beraber, TOGG’a ait şarj istasyonlarına ait araştırmalarda vatandaşlar tarafından daha sık gerçekleştiriliyor ve açıklamalar yakından takip ediliyor.

ŞARJ İSTASYONLARI 81 İLDE YAYGINLAŞACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG’a ait şarj istasyonlarının sayılarının 81 ilimizde de artacağını ifade etti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG’un ön siparişlerinin bugün başladığını hatırlattı ve açıklamalarında şu bilgilere de yer verdi; ‘’Bakanlığımızın destekleri ile kurulan 1571 hızlı şarj istasyonunu kullanıma sunulması içinde hazırlıklar büyük ölçüde tamamlandı.’’ Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıklamalarında, bu yıl sonuna kadar 5 bin adetten fazla şarj istasyonunun faaliyete geçmesini planladıklarını da ifade etti.

YARIM SAATTEN AZ BİR SÜREDE YÜZDE 80 DOLULUK SAĞLANACAK

TOGG T10X, hızlı şarj ile 28 dakikadan daha kısa bir sürede yüzde 20 doluluk seviyesinde, yüzde 80 doluluk seviyesine ulaşabilecek. Bu sayede kullanıcılar, uzun yolculuklarda kısa bir mola süresi vererek hem kendilerini dinlendirilir hem de akıllı cihazlarını kısa bir sürede geri kalan yol için hazır hale getirilebilir.