Bakan Mevlüt Çavuşoğlu Mısır’da! On yıl sonra ilk ziyaret!

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu Mısır’da! On yıl sonra ilk ziyaret!
On yıllık bir sürenin ardından mısıra Dışişleri bakanı düzeyinde ziyaret gerçekleşiyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Kahire’ye gitti. Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile görüşecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, on yıl aradan sonra Mısır’a gitti. Dışişleri bakanı düzeyinde, on yıllık aranın ardından Mısır ziyaret ediliyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile bir araya geldi.

Son ziyaret 27 Şubat 2023 tarihinde deprem bölgesine Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri tarafından gerçekleştirilmişti. Mısır, Kahramanmaraş merkez üssü o olan ve on bir elimizi etkileyen depremin ardından en hızlı yardım hareketini gerçekleştiren ülkelerden biri olmuştu. Depremlerin meydana gelmesinin ardından gerçekleştirilen görüşmeden sonra ilk kez Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ikili görüşme gerçekleştirmek üzere Kahire’ye gitti.

GÖRÜŞMELERDE LİBYA KONUSU MASAYA YATIRILACAK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ikili görüşme gerçekleştiriyor. İki ismin görüşmeleri sırasında, Türkiye-Mısır ilişkilerinin normalleştirme çabalarının yanı sıra, Libya gibi bölgesel konularda masaya yatırılacak. İki ismin görüşmelerinde, turizm ve ticaretin geliştirilmesi adına yapılacak çalışmalar da yer alacak.

GÖRÜŞMEYE DAİR AÇIKLAMA YAPILDI

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arasında gerçekleşecek olan görüşmeye dair, Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı; ‘’Türk Dışişleri Bakanı’nın Mısır’a yapacağı ziyaret, iki ülke arasındaki ilişkileri normale döndürme, ikili ilişkilerin çeşitli yönlerinin yanı sıra, ortak öneme sahip bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında kurulacak derin diyalogun başlangıcı hükmündedir.’’ Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd tarafından yapılan açıklamada aynı zamanda, ziyaret ile iki ülke ve iki kardeş halkın çıkarlarını gözeten ortak bir anlaşmaya ulaşmanın da hedeflendiği belirtildi.