Bakan Kurum’dan açıklama geldi! 46 bin konutun yapım süreci başladı!

Bakan Kurum’dan açıklama geldi! 46 bin konutun yapım süreci başladı!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş’ta temeli atılacak konutlar ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Murat Kurum, konutların en sağlam zeminlere yapıldığını belirterek, 17 bin 902 konutun temelinin atılacağını söyledi.

Bakanı Kurum: “Devletimiz tüm imkanlarıyla birlikte sahada çalışıyor. Cumhurbaşkanımız Ankara’da AFAD koordinasyon merkezinde gelişmeleri takip ediyor. Bizler de kurumlarımızla birlikte vatandaşlarımızı bir an önce sağlam, güvenli konutlara yerleştirmek amacıyla seferberlik anlayışı ile çalışmalarımızı yürütüyoruz.”

“Konutları en sağlam zemine yapıyoruz”

Bu kapsamda ilk anda enkaz kaldırma süreci, geçici barınma alanlarının inşasını yürütürken, kalıcı konutlara ilişkin vatandaşlarımıza söz verdik. Ekiplerimiz çalışıyorlar. Bugün itibarıyla 11 ilde eş zamanlı olarak yürüttüğümüz konutlarımızın inşa sürecinde 46 bin 300 rakamına ulaştık. 46 bin 300 konutun sözleşmesini yaptık” ifadelerini kullandı.

Konutların en sağlam zemine yapılacağını belirten Bakan Murat Kurum; “Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremle 11 ilimizdeki acılarımızı hafifletebilmek amacıyla konutlarımızın temellerini atacağız. Toplamda 11 ilde 17 bin 902 konutumuzun temelini sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile atıyor olacağız. Aynı kararlılıkla aynı hızla bilim insanlarımızın, akademisyenlerimizin fikirleri doğrultusunda bu süreci yürütüyor olacağız” şeklinde konuştu.

İlk Evim İlk İş Yerim projelerinin kuraların çekildiğini ve süreci yürüttüklerini belirten Bakan Kurum, sadece konut olarak bakmadıklarını, şehrin bütün dinamikleri ile görüştüklerini belirtti. Vatandaşların sanayi ihtiyacı, çiftçilerin ihtiyacını tek tek inceleyerek şehrin bütün ihtiyaçlarını giderecek çalışmalar yürüttüklerini de belirtti.

46 bin 500 konutun sözleşmesi imzalandı!

Depremin ardından 46 gün geçmesine rağmen 11 ilde 46 bin 500 konutun sözleşmesini imzaladıklarını belirten Bakan Kurum, fiilen şantiyelerin çalıştığını, inşallah 3 ay içerisinde 319 bin konutun yapımına başlanacağını açıkladı. Ardından etap etap 650 bin konutun yine belirlenen rezerv alanlarında şehrin merkezinde demografik yapısına uygun, her şehri kendi içerisinde düşündüklerini belirtti. 319 bin konutu 1 yıl içerisinde teslim edeceklerini belirten Bakan Kurum, ardından etap etap depremde ağır hasa alan, yıkılmış, acil yıkılacak ne kadar bina varsa bu binalar ile ilgili çalışmaların yürütüleceğini ekledi.