Bakan Koca: Sağlıkta şiddete adalet cevap verdi!

Bakan Koca: Sağlıkta şiddete adalet cevap verdi!
Sağlık alanında yaşanan şiddet olayları devam ediyor. Sağlık personellerine uygulanan şiddet, personellerin yaralanmalarına neden olduğu gibi sağlık personellerinin ölümüne de neden oluyor.

Sağlık personellerine uygulanan şiddet hem hastanelerde hem de sağlık ocaklarında meydana geliyor. Doktorlara, hemşirelere ve diğer tüm sağlık personellerinin de şiddetin hedefinde kalması, birçok sağlık çalışanın can güvenliğini tehlikeye atıyor. Sağlık çalışanları yaşanan bu şiddet olaylarından dolayı işlerini bırakmaya kadar önlemler almak durumunda kaldı. Şiddete maruz kalan birçok sağlık personeli olayları yaralı olarak atlatabilse de can güvenliklerinden endişe duymaya devam ediyor. Şiddet nedeni ile hayatını kaybeden sağlık personellerinin davaları da sonuçlanmaya ve şiddet uygulayanların cezaya çarptırılmaları ile devam ediyor.

SAĞLIK PERSONELİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN ŞAHIS TUTUKLANDI

İstanbul’da bulunan Kartal Aile Sağlığı Merkezinde görev alan hemşire Ömür Erez, sağlık personeline uygulanan şiddet nedeni ile hayatını kaybetmişti. 33 yaşında hayatını kaybeden Ömür Erez’i öldüren sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Bunun yanı sıra, öldürmeye yardım eden iki kişide ceza aldı. Ömür Erez’in öldürülmesine yardım eden iki kişide 15’er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Verilen bu cezalar ile adaletin yerine getirildiğini söyleyen Bakan Koca, konuya ilişkin haberi kendi sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

BAKAN KOCA DUYURDU

20 Ocak 2022 tarihinde uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden hemşire Ömür Erez henüz 33 yaşında idi. Ömür Erez’i öldüren ve öldürülmesine yardım eden diğer iki kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Haberi sosyal medya hesabından paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, paylaşımında şu cümleleri kullandı; ‘’20 Ocak 2022'de İstanbul Kartal'da bir Aile Sağlığı Merkezimizde hemşire arkadaşımızı katleden kişi ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı. Olaydaki 2 kişi 'Tasarlayarak öldürmeye yardım etme' suçundan 15'er yıl hapis cezasına çarptırıldı. Adalet, şiddete cevabını verdi.’’