Bakan Işıkhan'dan son dakika duyurusu! 1 Mayıs'ta ne yapılacak? Detaylar belli oldu

Bakan Işıkhan'dan son dakika duyurusu! 1 Mayıs'ta ne yapılacak? Detaylar belli oldu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik ve beraberlerindeki heyet, Çalışma Genel Müdürü Mehmet Baş ile birlikte TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'ı konfederasyon genel merkezinde ziyaret etti.

Ziyaret sırasında, Çalışma Meclisi'nin ülkenin en kapsamlı ve kritik öneme sahip sosyal diyalog mekanizmalarından biri olduğu vurgulandı. Bakan Işıkhan, bu meclisin ülkede çalışma hayatını ilgilendiren temel konuları gündeme getirerek, tarafların katkılarıyla politikaların hayata geçirilmesinde önemli bir rol oynadığını belirtti.

13. Çalışma Meclisi Tarihleri Açıklandı

Işıkhan, 13. Çalışma Meclisi'nin tarihlerini de duyurarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle 29-30 Nisan 2024 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirileceğini ifade etti. Bu dönemin gündemini, "Türkiye Yüzyılında Çalışma Hayatı: Emeğin, Sendikal Örgütlenmenin ve İstihdamın Geleceği" olarak belirlediklerini açıkladı.

Programın 3 gün süreceğini ve çeşitli panellerin düzenleneceğini belirten Işıkhan, ilgili bakanlıklar, kamu kurumları, sendikalar, akademisyenler, iş dünyası temsilcileri ve uluslararası kuruluşların katılımıyla çeşitli konuların ele alınacağını dile getirdi.

Çalışma Hayatının Geleceğine İlişkin Vizyon Ortaya Konuldu

Işıkhan, Çalışma Meclisi'nde Türkiye Yüzyılı'nın çalışma hayatını ilgilendiren emek, sendikal örgütlenme ve istihdam alanlarında yeni bir vizyon oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Bu vizyonun belirlenmesindeki motivasyonun, geçmişte gerçekleştirilen atılımlardan geldiğini vurguladı.

Ekonomik ve Sosyal Politikaların Küresel Perspektifle Şekillendirilmesi

Bakan Işıkhan, Türkiye'nin ekonomik ve sosyal politikalarının küresel perspektifle şekillendirilmesinin önemine dikkat çekti. Ülkenin karşılaştığı zorluklara rağmen istikrarlı bir büyüme sürecinde olduğunu ve bu süreçte güçlü bir ekonomik ve sosyal altyapının rolünün büyük olduğunu vurguladı.

Türkiye Yüzyılı Vizyonu ve Hedefleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde belirlenen Türkiye Yüzyılı vizyon ve hedeflerinin, ülkenin sorumluluklarından bir sonucu olduğunu belirten Işıkhan, bu vizyonun temelinde güçlü bir ekonomi ve sosyal yapı olduğunu ifade etti.

Bakan, yaklaşan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün, Türkiye için önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Bu yılın, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılının başlangıcını işaret ettiğini ve dolayısıyla çok daha anlamlı ve farklı bir atmosferde kutlanacağını belirtti.

Hak, Hukuk ve Adaletin Önemi

Işıkhan, hak, hukuk ve adaletin sadece sloganlarla değil, icraatlarla tesis edilebileceğini vurguladı. İşçilerin ve emekçilerin ideolojik sloganlardan ziyade samimi icraatların muhatabı olması gerektiğini dile getirdi.

1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda mı kutlanacağı konusundaki tartışmalara da değinen Bakan Işıkhan, emekçilerin ve işçilerin alın terinin, sadece Taksim Meydanı ile sınırlı olamayacak kadar büyük olduğunu ifade etti. Meydan sınırlamasının, emeğin ve dayanışmanın ruhuna uygun olmadığını belirtti.