Bakan Derya Yanık'tan evlat edinme başvuruları hakkında açıklama! “Kıyas kabul etmez bir artış oldu"

Bakan Derya Yanık'tan evlat edinme başvuruları hakkında açıklama! “Kıyas kabul etmez bir artış oldu"
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanı, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından koruyucu aile ve evlat edinme başvuruları hakkında açıklama yaptı. Bakan Derya Yanık, sayıları açıkladı.

Bakan Derya Yanık; “6 Şubat depremlerinden hemen sonra koruyucu aile ve evlat edinme başvurularında kıyas kabul etmez bir artış oldu. Koruyucu aile için müracaat en son 350 binlerdeydi, 65 bin civarında da evlat edinme başvurusu var” ifadelerini kullandı. İşte detaylar…

982 milyon 916 bin destek ödemesi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye İstatistik Kurumu’nda (TÜİK) gerçekleşen Türkiye Çocuk Araştırması Bilgilendirme Programına katıldı ve açıklamalarda bulundu. Bakan Derya Yanık 2022 yılının bakanlığın ana hizmet alanlarında araştırmalar yılı olarak geçtiğini belirtirken, bu araştırmaların Türkiye’de ilk kez yapılan araştırmalar olduğunu da belirtti. Bakan Derya Yanık, açıklamalarında çocuklara yönelik çalışmaların ana gayesinin onları hayata en güçlü şekilde hazırlamak olduğunu da ifade etti. 2022-2023 Şubat ayı arasında yaklaşık 982 milyon 916 bin sosyal ekonomik destek ödemesi yaptıklarını da açıkladı.

Koruyucu aile ve evlat edinme başvurularında artış!

Bakan Derya Yanık,  kendi aileleri ile yaşama imkanı olmayan çocuklar ile ilgili evlat edindirme ve koruyucu aile hizmetleri programları yürüttüklerini anımsatarak: “2022 yılından 2023 Şubat ayına kadar geçen süreçte toplam 19 bin 10 çocuğumuz yeni ailelerine kavuşmuşlar. Koruyucu ailede ise 2023 Şubat ayı itibarıyla 9 bin çocuğumuz 7 bin 432 koruyucu ailenin yanında yuvalarına kavuştular. 6 Şubat deprem tarihinden hemen sonra koruyucu aile ve evlat edinme başvurularında kıyas kabul etmez bir artış oldu” ifadelerini kullandı.

Bakan Derya Yanık, açıklamalarının devamında, koruyucu aile için müracaat en son 350 binlerdeydi diye belirtirken, 65 bin civarında da evlat edinme başvurusunun olduğunu açıkladı. Bu bizim milletimizin çocukları himaye etme, onları koruyup gözetme noktasında ne kadar hassas olduğunu ve hassasiyetini hiç kaybetmediğini belirten Bakan Yanık, gerektiğinde hemen ortaya çıkardığını göstermesi bakımından da çok anlamlı olduğunu söyledi.