Bakan Derya Yanık’tan açıklama! Mart ayı aile destek ödemeleri hesaplara yattı mı?

Bakan Derya Yanık’tan açıklama! Mart ayı aile destek ödemeleri hesaplara yattı mı?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi bireylere ve dar gelirli ailelere destek ödemeleri sağlanmaya devam ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çeşitli programlar kapsamında ödeme yapıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahipleri bireyler ve aileler için sunduğu destek ödemelerinin hesaplara yatırılıp yatırılmadığı da merak edildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konu ile ilgili bir açıklama yaptı. İşte haberin merak edilen tüm detayları…

2023 Mart destek ödemeleri yatırıldı mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çeşitli programlar kapsamında ihtiyaç sahibi aileler ve dar gelirli vatandaşlar için sağladığı destek ödemeleri gelmeye devam ediyor. Konu ile ilgili son gelişmeler yakından takip edilirken, mart ayı destek ödemelerinin hesaplara yatırılıp yatırılmadığı araştırılmaya başlandı. Konuyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 2023 Mart Aile Destek Programı ödemeleri ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Bakan Derya Yanık: “Sosyal hizmet ve sosyal yardım politikalarımızı aile odaklı bir anlayışla geliştirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz Türkiye Aile Destek Programı’nın mart ayı ödemelerini bugün hak sahiplerinin hesaplarına yatırmaya başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Aile Destek Programı ödemeleri ne kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sunduğu Aile Destek Programı ödemeleri aylık gelirine göre değişmektedir. Tutarlar şu şekildedir:

450 TL ve altı olan vatandaşlar için: bin 250 TL,

450 TL ve üzeri- 911,15 TL ve altı olan vatandaşlar için; bin 100 TL,

911,15 TL üzeri- 1372,30 TL ve altı olan vatandaşlar için; 950 TL,

1372,30 TL ve üzeri- 1833,45 TL’den az olan vatandaşlar için; 850 TL ödeme yapılıyor.