Bakan Bilgin’den açıklama geldi! EYT’liler maaşlarını ne zaman alacaklar?

Bakan Bilgin’den açıklama geldi! EYT’liler maaşlarını ne zaman alacaklar?
Bakan Bilgin milyonlarca EYT'liyi ilgilendiren o maaş haberini açıkladı. Maaşların ne zaman alınacağı hakkında son dakika haberi geldi. Peki bu haberi bekleyen EYT'liler ne zaman maaş alacaklar?

Emeklilikte yaşa takılanlar için bu yıl EYT yasası yürürlüğe girdi. Yürürlüğe giren bu yasa sayesinde milyonlarca emekli adayı yaş sorununa takılmadan emekli olmaya hak kazanabildi. Bu hak kazanan milyonlarca kişi ise şu an ne zaman maaş alabileceklerini merak ediyorlar. Konuya yönelik açıklama yapan Bakan Bilgin herkesin içine su serpecek. İşte haberimizin devamında EYT'liler için belirlenen maaş takvimi sizlerle olacak...

EYT'liler maaşlarının ne zaman yatacağı açıklandı

Milyonlarca kişi emekli olmak için EYT yasasının yürürlüğe girmesini bekliyorlardı. Bu yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yoğun bir çaba ile sürecin yönetildiğini defalarca açıkladı. Yaklaşık 1.5 milyon emekli adayının bu yasadan faydalanmasın ardından en düşük emekli maaşının da 7.500 TL'ye çıkarılmasıyla ve yeni düzenlemeleriyle bu süreç biraz uzasa da çalışmalar devam ediyor.

 Bayramın yaklaşması ile birlikte bu çalışmalara emekli ikramiyelerinin de eklenmesiyle süreç iyice detaylı bir hal aldı. Bu konuda açıklama yapan Bakan Bilgin ise "Mart ayı içinde EYT'ye başvuran ve hak kazanan herkesin Nisan ayı içinde maaşını alacağını açıkladı. Bilgin, "En az emekli maaşını da 7 bin 500 TL'ye çıkardık. Onların işlemleri de yapılıyor. İkramiye işlemleri de yapılıyor" diyerek vatandaşların sorularına yanıt verdi.

 Aynı zamanda Vedat Bilgin çalışmaların yavaş ilerlediğini söyleyen kişiler için de "Bu insanların maaşının bağlanması konusunda olağanüstü çalışıyoruz. Dün akşam bir yasa teklifi verdik. Maaş bağlanma işinde çalışan SGK personelimizin fazla mesaisini artırdık. Gece de cumartesi pazar da çalışıyorlar" ifadelerine yer vererek bu iddiaları cevaplamış oldu.

Bayram ikramiyeleri konusunda da açıklama geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin merak edilen bayram ikramiyeleri hakkında da konuştu. Ramazan ayına girmemizle birlikte bayram ikramiyeleri merek edilen bir konu haline geldi. Bu konuda da açıklama yapan Bilgin “bayram ikramiyelerinin düzenlemesini yaptık açıklama tarihi de belli oldu bayramdan önce açıklayacağız” dedi.