Bahar güneşine aldanmayın! Güneş kaybolacak: Çok şiddetli olacak

Bahar güneşine aldanmayın! Güneş kaybolacak: Çok şiddetli olacak
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son raporuna göre, Türkiye genelinde etkili olan güneşli ilkbahar havası, kısa bir süreliğine yerini yağışlı bir havaya bırakacak.

Bu durum, ülke genelindeki hava durumunu etkileyecek önemli bir değişikliğe işaret ediyor. Uzman meteorologların yaptığı değerlendirmelere göre, yağışlı hava dalgası yarın, yani 5 Nisan Cuma günü, ülkenin kuzeydoğusundan başlayarak etkisini gösterecek.

Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Akdeniz Bölgesi'nin doğusu ve Doğu Anadolu'da yoğun yağışlar bekleniyor. Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay'ın kuzeyinde büyük miktarda yağışın görülmesi öngörülüyor.

Yağışların Süresi ve Bölgesel Dağılımı

Yağışlar daha sonra Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya kayacak ve 8 Nisan'a kadar yer yer etkili olmaya devam edecek. Öte yandan, yurdun batı bölgeleri, özellikle Marmara Bölgesi'nin tamamı pazar günü yağışlı bir havaya geçiş yapacak. İstanbul ve çevresi de dahil olmak üzere, Ege Bölgesi'nin doğusu ve İç Anadolu'nun batı bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Günlük Hava Durumu Değerlendirmesi

Bugün için ise, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeye göre, ülkenin kuzeydoğusu ve iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışın ise Rize, Artvin, Trabzon ve Ardahan çevrelerinde görüleceği belirtiliyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

Sıcaklık ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklığının iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve doğudan eseceği, zamanla kuzey kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtiliyor.

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da Riskler

Son olarak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunması nedeniyle vatandaşların tedbirli olması gerektiği uyarısı yapılıyor. Bu durum, bölgede yaşayanların ve seyahat edenlerin dikkat etmesi gereken önemli bir husustur.