Asgari ücretli çalışanlara SGK 25 bin TL toplu ödeme yapacak! Bu ödemeden kimler yararlanabiliyor?

Asgari ücretli çalışanlara SGK 25 bin TL toplu ödeme yapacak! Bu ödemeden kimler yararlanabiliyor?
Asgari ücrete zam gelecek mi? Diye merak eden milyonlarca vatandaşa SGK tarafından büyük fırsat sunuldu. Şartları taşıyan kişilere 25 bin TL toplu ödeme yapılacağı açıklandı. 25 bin TL ödeme için aranan şartlar işte sizlerle...

 Asgari ücret çalışanlarının gündemin de asgari ücret zam gelecek mi? Sorusu yer alırken SGK’dan büyük jest geldi. 25 bin TL toplu ödeme yapacağını duyurdu. 25 bin TL ödeme şartları neler? Başvuru işlemleri nasıl yapılacak? Başvuru tarihi nedir?

SGK’dan büyük jest çalışanlara geldi

 Emekliye yapılan zammın ardından milyonlarca vatandaş asgari ücrete zam yapılıp yapılamayacağını merak ediyor. Asgari ücret çalışanlarının gündemin de asgari ücret zam gelecek mi? Sorusu yer alırken SGK’dan bir dilekçe ile 25 bin TL toplu ödeme yapılacağı açıklandı. SGK tarafından hazırlıkların başladığı konusunda açıklama yapılırken, asgari ücretli çalışanlara 24 bin 909 TL toplu ödeme yapılacağı konusunda açıklama geldi. SGK’dan tarafından yapılan açıklama sonrasında bu defa milyonlarca vatandaşın merak ettiği konu 25 bin TL toplu ödeme şartları ve başvuru işlemleri oldu. 

Toplu ödeme için aranan şartlar neler?

 SGK tarafından 25 bin TL toplu ödeme ile ilgili yeni düzenleme doğum yapan kadınları kapsıyor. SGK tarafından doğum yapan kadınlara toplu ödeme yapılacağı bilgisi verildi. Yeni düzenleme ile ilgili bilgiler ise şu şekilde; Doğumdan sonra 8 doğumdan önce de 8 olmak üzere toplam da 16 hafta izin aldığını bildiren kadınlara, eğer gebelik ikiz olursa bu süreye ek olarak artı 2 hafta daha ekleneceği açıklandı. Söz konusu ödeme ise PTT aracılığıyla toplu alınabileceği konusunda bilgisi verildi.

Asgari ücretli çalışan anneler doğumdan sonra başvurusunu yaparak söz konusu ödemeleri alabilirler. Söz konusu olan ödemden yaralanmak isteyen kişiler için gereken şartlar ise şu şekilde: Doğumdan önceki 1 yıl içerisinde en az olmak şartıyla 90 gün sigorta primi yatırılmış olması gerekmektedir. Doğum izni başlamadan önce işten ayrılanlar ise söz konusu ödemeden yararlanamazlar. Ödemeyi alabilmek için doğum yapan kadının işyerindeki sigortalılık durumu devam etmesi gerekmektedir. Rapor süresin boyunca yani 112 gün içerisinde çalışmama şart aranmaktadır. Çalışan anne, doktordan alacağı raporu işyerine teslim etmesi durumunda diğer işlemler işveren tarafından yapılacaktır.