Asgari ücrete zam yapılacak mı? Asgari ücrete ne zaman zam yapılacak? Açıklama geldi!

Asgari ücrete zam yapılacak mı? Asgari ücrete ne zaman zam yapılacak? Açıklama geldi!
En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL’ye çıkarılmasının ardından asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı da merak konusu olmuştu. Konuyla ilgili gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e çevrildi.

2023 Ocak ayında asgari ücretin 8 bin 506 TL’ye yükselmesinden sonra asgari ücrete ara zammın yapılıp yapılmayacağı konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı açıklama yaptı. Peki, asgari ücrete ara zam yapılacak mı? İşte haberin merak edilen tüm detayları…

En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL!

En düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye çıkarılmasından sonra asgari ücrette de zam beklentisi oluştu. 2023 Ocak ayında 8 bin 506 TL’ye yükselen asgari ücrete yüzde 54,66 oranında bir zam yapılmıştı. Son olarak en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olmasından sonra asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı da merak edildi. Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklama yaptı.

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Milyonlarca çalışanın merak ettiği konulardan biri de asgari ücrete ara zammın yapılıp yapılmayacağı oldu. Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den gelen son açıklamaya göre, asgari ücret için ara zam Temmuz ayında yapılacak. Bakan Bilgin; “Asgari ücrete zam Temmuz’da” ifadelerini kullandı.

Net ve brüt asgari ücret ne kadar?

2023 Ocak ayında asgari ücretin brüt 10 bin 8 TL olarak açıklanırken, net olarak 8 bin 506 TL olduğunu belirtilmişti. Ayrıca yapılan açıklamaya göre, verilen ücrete işçi başına 250 TL’lik devlet desteği ödeneceği de belirtilmişti. 2023 Ocak ayında asgari ücret yüzde 54,66 oranında zam alarak 8 bin 506 TL’ye yükselmişti. Son olarak Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamasına göre 2023 Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak.