Asgari ücret ve emekli maaşına zam gelecek mi? Bakan Bilgin açıkladı!

Asgari ücret ve emekli maaşına zam gelecek mi? Bakan Bilgin açıkladı!
Emekli ve çalışan vatandaşlar için önemli açıklamalar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Bakan Vedat Bilgin, asgari ücret ve emekli maaşları için yapılan toplantıda önemli kararlar alındığı bilgisi vererek açıklama yaptı.

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Vedat Bilgin tarafından yapılan açıklamalar milyonlarca vatandaşın dikkati çekti. Peki emekli maaşına ve asgari ücrete zam uygulanacak mı? Emekli maaşına ve asgari ücrete zam ne zaman yapılacak? Bakan Bilgin tarafından yapılan açıklamalar haberimizin devamında sizlerle birlikte...

Bakan Bilgin, merak edilen sorulara yanıt verdi

Emekli ve çalışan vatandaşlar için önem arz eden konu ile ilgili açıklamalar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Bilgin, asgari ücret ve emekli maaşları için yapılan toplantıdaki önemli görüşmeler ile ilgili gerekli bilgileri vererek açıklama yaptı.

Asgari ücrette ve emekli maaşına zam yapılacak mı?

 Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Bilgin, en son yapmış olduğu röportajda emekli ve asgari ücret maaşları ile ilgili şu açıklamaları yaptı;

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Bilgin, yapmış olduğu röportajda “Asgari Ücret Komisyonu’nun” net rakamın belirlenmesindeki rolüne dikkat çekerek, asgari ücrette uygulanacak zam ile ilgili detayları paylaştı.

Bakan Vedat Bilgin, yapmış olduğu röportajda asgari ücret ve emekli maaşı için sorulan sorulara net bir miktar bilgisi vermemiş olsa da asgari ücrete uygulanacak zam yalnızca asgari ücretliler için önem arz etmediğini dikkat çekerek, diğer çalışanların da yararına olarak 500 dolarlık bir satın alma gücüne tekabül etmesinin önemini belirterek konu ile ilgili açıklama yaptı.

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Bilgin, Temmuz ayında emekli maaşlarında uygulanan zam ile ilgili ise şu ifadeleri kullandı:

Bakan Vedat Bilgin, emekli maaşların 7 bin 500 TL olarak belirlendiğinde emekliler tarafından belirtilen talep ve endişeleri kabul edildiğini ve kamuoyuna güvence vermesi için gerekli görüşmeler Cumhurbaşkanı'nın katıldığı program ile birlikte olacağını ve ödenen prim miktarı baz alınarak ilgili ayarlamaların yapılacağı bilgisi verildi.