Arkeologlar tarafından bulunan tabut açıldı! Tabutun içerisinde yer alan mumya ise…

Arkeologlar tarafından bulunan tabut açıldı! Tabutun içerisinde yer alan mumya ise…
Oldukça büyük bir tarihe sahip olan Mısır’da 2500 yıl önce mühürlenmiş olduğu düşünülen eski bir tabutun açılışı gerçekleştirildi. Mısır’da, oldukça eski uygarlıklara ait zengin bir miras bulunuyor.

Yüzyıllık uygarlıklara ait tarihi eserlere ve kalıntılara ev sahipliği yapan Mısır’da arkeolojik kazı çalışmaları hala devam ediyor. Arkeologlar tarafından yürütülen kazı çalışmalarında, yüzyıllık tarih gözler önüne seriliyor. Mısır’da arkeolojik kazı çalışmaları sırasında mühürlenmiş bir tabut bulmuştu.

Arkeologlar tabutun, 2500 yıl önce mühürlenmiş olduğunu düşünüyor. Bulunan tabut birçok katılımcının gözleri önünde açıldı. Tabutun açılış anı ve izleyenlerin tepkileri ise, kaydedildi. Heyecanlı anların yaşanmasına neden olan tabut açılışı hem o anı yaşayanlar hem de daha sonra videoyu izleyenler tarafından meraklı gözler ile seyredildi.

AÇIK HAVA MÜZESİ SAKKARA

Mısır'ın Giza kentinde yer alan yüzlerce yıllık tarihi Sakkara bölgesi, içerisinde barındırdığı yapılar, kral mezarlıkları ve Zoser piramidi ile ülkenin antik dönemine ışık tutuyor. Mısır Turizm Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan bir bilgiye göre; Giza kentinde bulunan Sakkara bölgesi, Antik Mısır’a ait tarihi eserlerin büyük bir çoğunluğuna ev sahipliği yapıyor. Antik Mısır’da yerleşim alanı olarak kullanılan ve krallık mezarları, tapınak ve küçük piramitlerin bulunduğu tarihi Sakkara bölgesi açık hava müzesi olarak kabul ediliyor.

SAKKARA BÖLGESİ UNESCO DÜNYA MİRAS LİSTESİ’NDE

Mısır’ın Giza kentinde yer alan Sakkara bölgesi; Antik Mısır’ın firavun hanedanlıkları, eski Yunan ve Roma İmparatorluğu döneminden kalan eserlere ev sahipliği yapması açısından, UNECO Dünya Miras Listesi’nde yer alıyor. Mısır Turizm ve Tarihi Eserler Bakanlığı Tarafından yapılan açıklamada, arkeolojik kazı çalışmalarının uzun zamandır sürdüğü tarihi Sakkara bölgesinde, M.Ö 500’lü yıllara dayandığı tahmin edilen 250 mumya ile 150 heykel bulunduğu belirtildi. Bulunan gömütlerin, arkeolojik kazı çalışmalarının başladığı 2018 yılından bu yana Sakkara bölgesinde yapılan en büyük keşif olduğu iddia edildi.