Araç sahiplerinin dikkatine! Bu gece yarısı zam geliyor!

Araç sahiplerinin dikkatine! Bu gece yarısı zam geliyor!
Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ederken zam haberi geldi. Benzin ve motorin fiyatlarını ne kadar olduğu ise merak konusu oldu. Güncel akaryakıt fiyatları işte sizlerle birlikte...

 Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarının zam yada indirim olarak etkilemesine neden oluyor. Milyonlarca vatandaş da benzin ve motorine gelen indirim ve zam haberlerini bu nedenle yakın takibe aldı.

 Güncel benzin ve motorin fiyatları

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren bu haber maalesef araç sahiplerini memnun etmeyecek. Akaryakıta gelen en son zam haberi ardından benzin ve motorin güncel fiyatları araştırılmaya başlanıldı. Rusya-Ukrayna savaşı ile birlikte brent petrol fiyatlarında yaşanan hareketlilik devam etmekte. Petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar benzin ve motorin fiyatlarının bir yukarı bir aşağı inmesine neden oluyor. Dalgalanma sonrasında indirim ve zam haberleri ile değişkenlik gösterirken bir zam haberi daha geldi. Bu gece yarısı itibari ile motorine 81 kuruş zam gelmesi beklenildiği açıklandı.

Motorine bu gece yarısı zam geliyor

 21 Mart Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere motorine 81 kuruş zam gelmesi beklenildiği açıklandı. Yarından itibariyle geçerli olacak fiyat artışı ile birlikte motorin fiyatları ise şu şekilde olacağı açıklandı.

 İstanbul’da motorinin litre fiyatı 20 lira 42 kuruştan satışa sunulacak.

Ankara’da motorinin litre fiyatı 20 lira 80 kuruştan işlem görecek

Akaryakıt fiyatları hesaplaması milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. Akaryakıt fiyatları Türkiye’nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasında işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile birlikte dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanmaktadır. Yapılan bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet serbestliği nedeni ile şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebilmektedir.