Araç sahiplerini ilgilendiren haber: TÜVTÜRK açıkladı: Ek ücret alınacak!

Araç sahiplerini ilgilendiren haber: TÜVTÜRK açıkladı: Ek ücret alınacak!
Araç sahiplerine kötü haber geldi. TÜVTÜRK, muayene istasyonlarında kredi kartı ile ödeme yapan sürücülerden ek ücret talep edeceğini duyurdu. Sosyal medyada büyük tepki toplayan bu uygulamanın detayları haberimizde.

TÜVTÜRK'ten Ek Ücret Uygulaması

Araç sahiplerine bir masraf daha çıktı. TÜVTÜRK, muayene istasyonlarında kredi kartı ile ödeme yapanlardan tahsilat farkı adı altında ekstra ücret almaya başladı. Bu durum, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı ve yoğun eleştirilerle karşılandı.

2007 yılında gerçekleştirilen özelleştirme sonucunda Türkiye genelinde araç muayene yetkisi tek elden TÜVTÜRK'e geçti. Her yıl 10 milyondan fazla aracın muayenesini yapan TÜVTÜRK, yeni uygulaması ile kredi kartı ile ödeme yapan sürücülerden ek ücret talep ederek tartışmalara yol açtı.

Muayene Ücretlerindeki Artış

2024 yılı başında muayene ücretleri ciddi oranda artış gösterdi. Otomobil, minibüs ve kamyonetler için belirlenen yeni ücretler 1.821 TL'ye çıkarken, traktör, motosiklet ve motorlu bisikletler için de benzer zamlar yapıldı. Bu artışlar yetmezmiş gibi, şimdi de kredi kartı ile ödeme yapanlardan ekstra ücret talep edilmesi araç sahiplerinin tepkisini çekti.

Sosyal Medyada Tepki Yağmuru

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, TÜVTÜRK muayene istasyonlarında kredi kartı ile ödeme yapan sürücülerin, tahsil edilen ek ücretler karşısında tepkilerini dile getirdikleri görülüyor. Araç sahipleri, bu ek ücretin yasal dayanağının olmadığını savunarak uygulamanın kaldırılmasını istiyor.

Araç Sahiplerinin Talepleri

Araç sahipleri, sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla bu uygulamanın haksız olduğunu belirtiyor. Birçok kullanıcı, bu ek ücretin yasal dayanağının olmadığını ifade ederek, uygulamanın kaldırılması gerektiğini dile getiriyor.

Yasal dayanağı olmayan bu ek ücretin kaldırılması için araç sahipleri seslerini duyurmaya çalışıyor. Konu hakkında yetkililerden henüz bir açıklama gelmezken, sürücülerin tepkileri giderek artıyor.

TÜVTÜRK'ten Açıklama Bekleniyor

Şu an için TÜVTÜRK yetkililerinden resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak sürücülerin yoğun tepkisi göz önüne alındığında, konuyla ilgili bir açıklama yapılması bekleniyor.

Araç sahipleri, zaten yüksek olan muayene ücretlerine ek olarak getirilen bu yeni masraf kaleminin kaldırılmasını talep ediyor. TÜVTÜRK'ün bu taleplere nasıl bir yanıt vereceği merakla bekleniyor