Araç sahipleri dikkat! Bu kurala uymayanlar ceza alacak!

Araç sahipleri dikkat! Bu kurala uymayanlar ceza alacak!
Araç sahibi olan vatandaşların dikkatine. Araç sahibi olan vatandaşların göz ardı ettiği kural ihlali sonucunda büyük ceza uygulanacak. Önemsenmeyen ya da bilerek ve isteyerek yapılan kural ihlali için tam tamına 1.671 TL olarak para cezası kesilecek.

Trafik kurallarına uymayan kişilere gerek araç plakası üzerinden gerekse ehliyet belgesi üzerinden birbirinden farklı cezalar uygulanıyor. Fakat bu kurala uymayan kişilerin araçlarına 1.671 TL para cezası yansıtılacak. Trafik kurallarına uymayan kişilere ödenecek cezalar ile ilgili tüm detaylar haberimizin devamında sizlerle birlikte...

Araç sahibi olan vatandaşların dikkatine! 

Araç sahibi olan vatandaşların göz ardı ettiği kural ihlali sonucunda gerek araç plakası üzerinden gerekse ehliyet belgesi üzerinden birbirinden farklı cezalar uygulanırken, araç sahibi vatandaşlar tarafından en çok ihlal ettiği kural ihlalinden birisi ise emniyet kemeri takmamak. Araç sahibi sürücüler seyir halindeyken emniyet kemeri takmaması durumda sürücülere 436 TL para cezası uygulanacak.

Bir diğer kural ihlali ise araç kullanırken kullanılan telefonlar, seyir halindeyken cep telefonuyla konuşan sürücülerin dikkatleri dağılacağı için hayati önem taşıyan bu trafik kuralını ihlal eden sürücülere ceza uygulanacaktır. Trafikte seyir halindeyken telefon ile konuşan sürücülere 951 TL ceza uygulanıyor ve uygulamaya da devam ediliyor.

Genel olarak yapılan en çok ihlal edilen kural ise yayalara yol vermemek. Birçok sürücü tarafından bilinmeyen bu kural ihlali sonucunda ise sürücülere 1.917 TL para cezası kesilecek.

Bu kurala uymayanlara büyük ceza uygulanacak

 Trafik kurallarına uymayan kişiler için cezalar genel olarak araç plakasına yansıtılmaktadır. Bu nedenle de cezaların plakaya işlenmemesi için cezalardan kaçmak adına plakanın okunmasını engelleyen sürücülere gerekli araştırmalar sonucunda para cezası kesilecek.

Trafikte seyir halindeyken araç plakaların muhakkak görünmesi ayrıca okunur bir durumda olması gerekmektedir. Bu nedenden dolayı ise araç plakasının okunmasını engelleyen hareketlerde bulunan araç sahibi vatandaşlara 1.671 TL para cezası uygulanacaktır.

Trafik kurallarına uymak hayati önem taşımaktadır. Bu nedenle de trafik kurallarına uyalım uymayanları ise muhakkak uyaralım.