Amazon 2024 yılında uzayda! Önümüzdeki yıl uzaya 3 binden fazla uydu gönderecek!

Amazon 2024 yılında uzayda! Önümüzdeki yıl uzaya 3 binden fazla uydu gönderecek!
Dünya e-ticaret devi olan Amazon, Starlink uydularına rakip olmayı planlıyor. Amazon önümüzdeki yılın ilk yarısında kendine ait internet uydularını fırlatmayı planladığını açıkladı.

Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX’e, dünya e-ticaret devi Amazon rakip olmaya hazırlanıyor. Starlink uyduları, dünyanın dört bir yanından yüksek hızlı internet hizmeti sunması ile oldukça rövanşta. Starlink uyduları ile dünyanın her köşesinden yüksek hızlı internetin sağlanması hedefleniyor.

Amazon, uydu interneti sağlamak için girişimlere başladığını açıkladı. Önümüzdeki yılın ilk yarısından itibaren internet uydularını fırlatmayı planladığını açıklayan dünya devi şirket Amazon, uyduların uzaya gönderilmesinden kısa bir süre sonra ise, gerekli testlere de başlayacağını açıkladı. Açıklaması ile Amazon’un, Elon Musk'ın sahibi olduğu Starlink uygularına rakip olacağı anlaşılıyor.

3 BİN UYGU GÖNDERİLECEK

Amazon, uydu departmanı olan Projeck Kuiper’in bu yıl içinde uyduların seri üretimine başlayacağını açıkladı. Amazon önümüzdeki birkaç yıl içerisinde ise, alçak dünya yörüngesinde üç binden fazla uydu konumlandırmayı planladığını da açıklamalarında belirtti. Şirket, 2026 yılına kadar 3 bin 236 uydudan oluşan tüm Kuiper ağını oluşturmayı planlıyor ve 2024 yılında ise, bu miktarın yarısını uzaya çıkartmayı başarmak için büyük bir çaba sarf ettiklerini de belirtti. Amazon tarafından yapılan bu açıklamalarda, şirketin hedefleri kapsamında günde 3 y ile 5 arasında uydu üretebileceği düşünülüyor.

ANTEN TANITIMI YAPILDI

Amazon uydu interneti planları kapsamında müşterileri tarafından kullanılacak antenlerin tanıtımını da gerçekleştirdi. Amazon, müşterilerin kullanabileceği üç farklı antenden herhangi birisini tercih edebileceklerini belirtti. Yaklaşık olarak 15 santim kenara sahip küp biçimindeki anten, Amazon’un hizmet giriş seviyesini oluşturacak. Amazon anten fiyatları hakkında ise, 400 doların altında bir fiyat planladıklarını açıkladı.