Altını olanlar dikkat! İslam Memiş altın fiyatları hakkında konuştu!

Altını olanlar dikkat! İslam Memiş altın fiyatları hakkında konuştu!
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatlarındaki yükselişleri değerlendirdi. Memiş, altındaki yeni seviyeyi ve uzun vadeli yeni tahminlerini açıkladı. Peki, İslam Memiş’in yeni tahminleri ne oldu?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altın fiyatları ile ilgili değerlendirmelerini aktardı. Gündemde sık sık piyasalarla ilgili yorumlarını dile getiren Finans analisti İslam Memiş, gram altın fiyatları ile ilgili yorumunu sosyal medya hesabından paylaştı. İşte haberin tüm detayları…

İslam Memiş’ten değerlendirmelerini aktardı!

Açıklamalarının yatırım tavsiyesi olmadığını belirten İslam Memiş: “22 Mart’ta Amerika Merkez Bankası FED’in faiz kararı açıklanacak, muhtemelen 25 baz puanlık bir faiz artırımıyla tekrar yoluna devam eden bir FED var. Ancak 50 baz puanlık bir beklenti vardı, bu bankacılık kriziyle alakalı haber akışları FED’i biraz daha frenlemesine neden olduğunu tahmin ediyorum. O yüzden 50 baz puan değil de 25 baz puanlık bir faiz artırımı gündeme gelebilir. Önemli olan Amerika Merkez Bankası hazirandan sonra biraz daha kenara çekilebilir. Bu faiz artırımlarını geciktirebilir ve 2024 yılının ilk çeyreğiyle alakalı tekrar faiz indirimlerine gideceği beklentisi var. Bu da altın fiyatlarının önünü açacak faktörler arasında” ifadelerini kullandı.

Gram altın fiyatları hakkında konuştu!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu yorumunun ardından gram altındaki hareketliliğe dikkat çekti. Memiş, gram altın fiyatlarındaki yükselişler hakkında sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Finans analisti Memiş: “Gram altın serbest piyasalarda 1.200 lirayı gördü. Yani,  artık altın yükseliş trendine girdi diyebilirim. Ekranlarda 1.183,80 lira ama geçerli değil zaten” ifadelerini kullandı. İslam Memiş, gram altın fiyatının 1.200 TL sınırını aşarak altına yatırım yapmak isteyenlerin de bir hayli kafasını karıştırdığını belirtti.