AKP’nin EYT ile ilgili henüz TBMM’ne bir teklif vermediği ortaya çıktı

AKP’nin EYT ile ilgili henüz TBMM’ne bir teklif vermediği ortaya çıktı
AK Parti iktidarı EYT konusunda topun artık mecliste olduğunu söyledi ama TBMM’ne iktidar tarafından verilen henüz bir teklifin olmadığı anlaşıldı.

Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT’yi hazırladık meclise devrettik. Şimdi top mecliste’’ demişti. Bugün AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç ‘’EYT’yi hazırladık, imzaya açıldı. İlk etapta 2 milyon 250 bin emekli olacak’’ dedi ama ortada buna ilişkin herhangi bir teklifin olmadığı ortaya çıktı.

EYT ile ilgili meclise herhangi bir teklif verilmediğini belirten CHP Milletvekili Engin Altan, ‘’ Aziz vatandaşlarım, sevgili EYT’liler; imzalanan imza föyüdür, bizim her parti yapar. Teklif yok AK PARTİ’nin ofisinde, yok.’’ Dedi.

Konuya ilişkin Altan devamında şu açıklamaları yaptı;

''Var, hazırlık var, yok demem. Ya, dünden beri 200 kişi buradasınız. Niye gidip imza atmadınız? Saat şu anda 20.30. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığa verilmiş bir kanun teklifi yok! Yok, yok!

Milletin umutlarıyla dalga geçmeyin imza atarken resim çektirip. Bu geçecek, bu olacak, olmayacak demiyorum ama teklif…

ZİVER ÖZDEMİR (Batman Milletvekili) – Hazır, hazır!

ENGİN ALTAY (Devamla) – Hazır, Bakanlıkta hazır olabilir ama teklif Mecliste yok. Vallahi de yok, billahi de yok!'' dedi.