Akaryakıt zammı ertelendi! Yaşanan afet zammın yapılmasını engelledi!

Akaryakıt zammı ertelendi! Yaşanan afet zammın yapılmasını engelledi!
Geçtiğimiz günlerde mazotta peş peşe indirimler meydana geldi. Ocak ayından beri sabit kalan benzin fiyatlarında ise, dün itibari ile indirim meydana gelmişti. Gelen yeni bilgilere göre, akaryakıtta zam yapılacak.

Mazot fiyatlarında art arda gelen indirimlerden sonra litre fiyatları uzun zamandan sonra ilk kez 20 TL’nin altına düşmüştü. Brent petrol fiyatlarında meydana gelen dalgalanmalar, ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarının sürekli ve özellikle yukarı yönlü güncellenmesine neden oluyor. Brent petrol fiyatlarının son güncellemeleri ile ülkemizde hem mazot litre fiyatları hem de uzun zaman sonra benzin litre fiyatlarında aşağı yönlü bir güncelleme meydana gelmişti. Dün itibari ile geçerli olan yeni indirimli akaryakıt fiyatlarının ardından, akaryakıta yeni bir zam geleceği bilgisi edinildi.

ZAMLAR DEPREM NEDEN İLE ERTELENDİ

Ülkemizde yaşanan acı felaket nedeni ile akaryakıta uygulanacak zamların erteleneceği öğrenildi. Brent petrol fiyatlarının hareketleri, Çin’in toparlanma süreci ve ABD ham petrol stoklarındaki azalışlar ülkemizdeki akaryakıt fiyatlarının etkilenmesindeki faktörlerdir. FED Başkanı Jerome Powell tarafından gelen faiz artış sinyalleri, petrol fiyatlarında yükselişe neden oldu.

BRENT PETROL GÜNÜ 83,69 DOLARLA TAMAMLADI

Brent petrol varil fiyatı, uluslararası piyasalarda 83,75 dolardan işlem görüyor. Dün 84,13 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 83,69 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, dün sabah saat 09:47 itibari ile kapanışa göre yüzde 0,07 artarak 83,75 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü ham petrolün varili 77,34 dolardan alıcı buldu. Fiyatlardaki kısmi yükselişte, talep toparlanmasına ilişkin beklentiler etkili oldu. Amerikan Petrol Enstitüsü verilerine göre, stokları beklenmedik şekilde azaldığı açıklandı. Ülkede ham petrol stokları son altı haftada artış gösterirken, enflasyon ve artması beklenen faiz oranları talebe ilişkin endişelerin yükselmesine de neden oldu.