AK Parti masadaki son anket sonuçlarını paylaştı

AK Parti masadaki son anket sonuçlarını paylaştı
AK Parti'nin elinde son seçim anketinde çıkan sonuçların beklentilerin üstünde olduğu bilgisi paylaşıldı. Kamuoyu yoklamasında geniş katılımcının yer aldığı sonuçlar tatmin edici noktaya ulaştığı belirtildi.

AK Parti masadaki son anket sonuçlarını paylaştı - AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Emre Celil Ayvalı, katıldığı canlı yayın programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nın seçimlerde alacağı oy potansiyeline yönelik son seçim anketinden çıkan sonuçları paylaştı.

2023 genel seçimleri sadece hükümet için değil aynı zamanda 85 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı içinde önemli olması gündem beklentilerini arttırmaya muhalefetin son 20 yılda ilk defa bu kadar iktidara yaklaşması hem seçmeni hemde siyasi aktörleri harekete geçirdi.

''ŞU AN CUMHURBAŞKANIMIZI TARTABİLİYORUZ MİLLET OLARAK'

Bugünün rakamlarını paylaşan Ayvalı, 'Bugünün rakamları yüzde 52 civarında ama 55’e kadar alan açmamızın bir nedeni var. Biz şu an Cumhurbaşkanımızı tartabiliyoruz millet olarak.

Ama karşı tarafı şu an tartamıyoruz. Aday çıkaramadı, seçimden sonra hükümeti nasıl oluşturacaklarına dair bir denklem çıkaramadı.

Bu halde bile Cumhurbaşkanımızın anketlerde en kötü 52 bandında olduğunu görüyoruz.

Şu an erkenden oy oranı söylemek zor ama verilere baktığınızda Cumhur İttifakı’nın son anketlerde 47-48 bandında oyu çıktı.' değerlendirmesinde bulundu.

HAYALLERİN GERÇEĞE DÖNÜŞTÜĞÜ PROJELER

AK Parti hükümet, 20 yıllık geleneği bozmamak adına kalbi kırılan gönülleri geri kazanmak üzere masada çalışmaları bitirme noktasına geldi. Sahada teşkilat üyeleri aktif faaliyetlerini yürütüyor. Öncelik topyekun talep ve öneriler dahilinde sorunların çözüme kavuşması yönünde olduğu bilgisi paylaşıldı. 2022 hayallerin gerçeğe dönüştüğü yıl olarak tarihe adını altın harflerle yazmayı başardı.

2023 yılında enerjide bağımsız Türkiye yolunda Karadeniz gazı Mart ayında ilk fazı konutlara aktarılacak. Yurt geneli birçok yerde petrol rezervleri bulundu. Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Togg, Kızılelma, Anka, İHA/SİHA dünyada alanında en uç noktaya ulaştı. Savunma sanayide kullanılmak üzere yıllarca ithal edilen ürünlerin çoğu yerli üretim bandına geçti. Ekonomiye ilişkin düzenlemeler devreye girdi. 23 yıllık EYT sorunu çözüldü. Sözleşmeli personel kadroya geçeceği düzenleme Meclis'e aktarıldı.

Taşeron işçilere kadro verileceği gündemde. Elektronik eşyalarda yakın tarihte iyileştirme gelmesi bekleniyor. Pandeminin olumsuz etkisin gidermekte yoğun mesai harcayan hükümet yetkilileri 2022 yılında ihracat rekoru kırmayı başardı. Dünyayı etkisi altına alan gıda krizine tahıl koridoru anlaşması ile son verdi. Enerji krizinin çözülmesinde etkin rol oynamaya başladı.