Aile Bakanlığı’ndan her eve destek! Tam 2750 TL yardım verilecek, bakın şartlar neymiş!

Aile Bakanlığı’ndan her eve destek! Tam 2750 TL yardım verilecek, bakın şartlar neymiş!
Devlet yardımı başvurusu yapmak için bekleyenlere müjde verildi. Bazı şartları taşıyan herkes 2 bin 750 TL yardım alabilecek. Başvuru şartları ve tüm detaylar işte sizlerle...

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi kişilere ve ailelere destek olmaya devam ediyor. Bakanlık başvuru ekranın açıldığını ve her aileye devlet yardımı yapılacağını duyurdu. 

Başvuru ekranı açıldı

 Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahibi kişilere ödediği sosyal yardım fırsatları her geçen gün artmaya devam ediyor. Tüm bu yardım imkânlarından biri de doğalgaz tüketim yardımı ve elektrik tüketim desteği olarak ihtiyaç sahibi kişilere destek ödemesi yapılacaktır. Dar gelirli aileler faturalarını ödemekte sorun yaşadığı şu günlerde devlet vatandaşın imdadına destek ödemeleri ile yetişti. Başvuruda bulunmak isteyen ihtiyaç sahibi kişilere başvuru ekranının açıldığı duyuruldu. Hızlı başvuru sayesinde aynı ay içinde elektrik tüketim desteği ve doğalgaz tüketim yardımından kolaylıkla ve rahat bir şekilde ödemeleri yararlanabilirsiniz. 

Fatura desteği için başvuru şartları

 Doğalgaz tüketim yardımı ve elektrik tüketim yardımı almak isteyen kişiler için başvuru şartları belirlendi. İhtiyaç sahibi aileler söz konusu yardımdan yararlanabilmesi için hane gelirine bakılmaktadır. Hane içinde kişi başına düşen gelir Asgari ücretin üçte birinden az ise söz konusu destekten yararlanabilirsiniz. Doğalgaz desteğinden faydalanmak için doğalgaz hattı olan yerde ikamet etmek gerekmektedir. Tüm şartları sağlıyorsanız eğer başvuru yapabilirsiniz.

Doğalgaz tüketim yardımı ve elektrik tüketim yardımı imkanlarından yararlanmak isteyen kişiler için başvuru işlemlerini e-devlet platformu üzerinden hızlı bir şekilde yapabileceğiniz gibi ikamet ettiğiniz ildeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla da başvuru işlemlerini yapabilirsiniz. Başvuru esnasında T.C kimlik numaranızın ve adınıza kayıtlı doğalgaz ve elektrik faturasının yanınızda olması gerekmektedir. Doğalgaz ve elektrik tüketim yardımı tutarları ise şu şekilde; Doğalgaz faturası yardımı olarak 2500 TL’ye kadar destek sağlanacaktır. Elektrik faturası yardımı içinde 250 TL’ye kadar yardım alabilmeniz mümkün. Toplamda ise 2.750 TL’yi bulan fatura yardımı PTT aracılığı ile ödenmektedir.