AFAD yeniden kırmızı alarm verdi! kesinlikle dışarı çıkmayın, akşama kadar hazır olun: Bugün geceye kadar felaket olacak

AFAD yeniden kırmızı alarm verdi! kesinlikle dışarı çıkmayın, akşama kadar hazır olun: Bugün geceye kadar felaket olacak
Meteorolojinin uyarılarının ardından Ankara için bir açıklama daha yapıldı. Bu doğrultuda AFAD tarafından Ankara için alarm verildi ve kuvvetli yağış olacağı bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ardından Ankara için AFAD'dan ya yeni bir uyarı geldi. Bu uyarı AFAD'ın sosyal medya hesabı üzerinden yapıldı. Söz konusu açıklamada Ankara'da şiddetli yağış olacağı ifade edildi. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

YAPILAN AÇIKLAMA 

"Meteoroloji’den alınan bilgiler ve yapılan son değerlendirmelere göre, bugün Ankara ilimizde yerel gök gürültülü sağanak yağışın aksam saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir."

Ayrıca açıklamada vatandaşların dikaktli ve tedbirli olması gerektiği belirtilerek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzlukların olabileceği aktarıldı.

UZAK DURULMASI GEREKİYOR 

AFAD tarafından yapılan duyrunun devamında şu ifadelere yer verildi

"Ayrıca açıklamada vataVatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını; taşkın riskine karşı dere yataklarından uzak durulması gerektiğini önemle hatırlatıyoruz"