AFAD telefonlara mesaj gönderdi: Acilen uyarı yapıldı! Resmen kıyameti yaşatabilir, tedbirinizi alın

AFAD telefonlara mesaj gönderdi: Acilen uyarı yapıldı! Resmen kıyameti yaşatabilir, tedbirinizi alın
Türkiye haziran ayında olmasına rağmen hala nisan ve mayıs aylarının yağmurlarını almaya devam ediyor. Uzmanlar konuya ilişkin sağanak yağışlara karşı uyarılarını sıralarken, AFAD özellikle son dönemlerde şiddetli yağış etkisinde kalan Ankaralıları bir kere daha uyardı. İşte detaylar

AFAD tarafından acil olarak Ankaralı vatandaşlara uyarı yapıldı. Yapılan açıklamada Ankara’da şiddetli yağış sonrasında sel, baskın, yıldırım ve dolu meydana gelebileceği belirtildi. Meydana gelebilecek risklere karşı vatandaşların tedbirli olması istendi.

Yurt genelinin hemen hemen tamamında sağanak yağış etkisini gösteriyor. Yaklaşık bir haftadır şiddetli yağışlar Ankara’da yaşayan vatandaşları tedirgin ediyor. Kent genelinde cadde, sokak ve mahalle aralarında büyük su birikintileri oluştu. Dün meydana gelen yağışta sürücüler yollarda kalırken alt katta olan bazı dairlere su girdi.

METEOROLOJİ UYARDI

Belediye ekiplerinin müdahalesi yetersiz kalınca yolda kalan araçlar için çalışmalar başlatıldı. Bazı ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Meteoroloji uyarı yaparken, bugün Ankara’da yaşayanlar için acil uyarı yapıldı.

BELEDİYE UYARDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada bugün sağanak yağışın etkisini gösterebileceği belirtilerek, “Meteoroloji ve Ankara Valiliği'nden alınan verilere göre; 04.06.2023 tarihinde yerel kuvvetli yağışların gerçekleşeceği tahmin edilmektedir. Yağışın olası olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını rica ederiz”

AFAD DA UYARDI

Bir diğer açıklama da AFAD tarafından şu şekilde yapıldı:

“Meteoroloji'den alınan bilgiler ve yapılan son değerlendirmelere göre, bugün Ankara ilimizde yerel gök gürültülü sağanak yağışın aksam saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir.

"TAŞKIN RİSKİNE KARŞI DERE YATAKLARINDAN UZAK DURULMALI"

Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını; taşkın riskine karşı dere yataklarından uzak durulması gerektiğini önemle hatırlatıyoruz"