Adalet Bakanı Bozdağ açıklama yaptı! ”Bütün vatandaşlarımız resmi açıklamalara itibar etmeli"

Adalet Bakanı Bozdağ açıklama yaptı! ”Bütün vatandaşlarımız resmi açıklamalara itibar etmeli"
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır’da açıklama yaptı. İnsanları manipüle eden yaklaşımlara karşı hepimizin duyarlı olmasında fayda olduğunu belirtirken, bütün vatandaşların resmi açıklamalara itibar etmeleri gerektiğini aktardı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin Diyarbakır’ın iki ilçesinde de hasara yol açtığını belirten Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gazetecilere açıklama yaptı. Bakan Bozdağ çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Bekir Bozdağ açıklama yaptı!

Adalet Bakanı Bozdağ açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Büyük bir seferberlik ve titizlik içinde enkazları kaldırmak, enkaz altındaki vatandaşlara sağ ve salim ulaşmak için çalışmalarımız sürüyor. Dileğimiz enkaz altında her vatandaşımıza ulaşmak onları sağ olarak çıkartmaktır. Vatandaşlarımız bu süre içerisinde sağduyulu olması, trafik ve diğer konularda yetkililerin uyarılarına hassasiyet göstermesinde büyük fayda vardır” şeklinde konuştu. 

Açıklamalarının devamında; “İnsanlarımızı manipüle eden yaklaşımlara karşı hepimizin duyarlı olmasında fayda var. Zaten bunlarla hem kolluk güçlerimiz hem Cumhuriyet Başsavcılıkları harekete geçmiştir. Bütün vatandaşlarımızın resmi açıklamalara itibar etmeleri gerekir. Diyarbakır merkez iki ilçemizde Bağlar ve Yenişehir ilçemizde hasar var. Hayatını kaybeden vatandaşlarımız var, yaralı vatandaşlarımız var. Toplam 7 binada çökme var. 5’i Bağlar, 2’si Yenişehir ilçemizde bu binalar” ifadelerini kullandı.

Bakan Bozdağ çalışanlara yardımcı olunmasını rica etti!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ; “Şu ana kadar hastanelere kaldırılan yaralı vatandaş sayımız 478 civarında, 2023 vatandaşımız taburcu olmuş durumda. Çok az sayıda vatandaşımızın hayati riski var. Büyük çoğunluğunun durumu iyi, hayati riskleri yok. Valimizin başkanlığında gerekli koordinasyon etkin şekilde yürütülmektedir. Belediye, valilik, UMKE, AFAD devletimizin bütün birimleri çalışmaktadır. Vatandaşlarımızın da bu çalışmaların sağlıklı yürümeleri hususunda çalışanlara yardımcı olmalarını özellikle istirham ediyorum. Tekrar büyük geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.