Türkiye'nin Suriye ve Irak'ın kuzeyine düzenlemiş olduğu Pençe Kılıç Harekatından sonra kara harekatı gündeme geldi. Bunun üzerine ABD Savunma Bakanı Türkiye'nin Suriye üzerine yapacağı kara harekatından dolayı endişeli olduklarını belirterek Suriye devriyelerinin azaltılacağını ifade etti.
Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder günlük basın toplantısında kendisine yöneltilen DEAŞ ile mücadele hakkındaki sorusu sonrasında "DEAŞ ile mücadele devam ediyor. Sahada devriyelerimizin sayısını azalttık." yanıtını verdi.
Ryder Türkiye'nin sınır güvenlik kaygılarının anlaşılır olduğunu dile getirerek TSK'nın Suriye üzerine yapacak olduğu kara harekatı konusunda endişeli olduğunu ifade etti. ABD Türkiye'nin Suriye üzerine yapmış olduğu hava harekatlarından sonra Suriye devriyelerinin azaltıldığını söyleyerek bölgeden çekilmeyeceğini de ekledi.