90 bin taşerona kadro ne zaman verilecek?

90 bin taşerona kadro ne zaman verilecek?
Taşeron işçiye kadro meselesi gündemde yer almaya devam ederken, ne zaman kadro verileceği, şartların neler olacağı da vatandaşların merak ettiği sorular arasında yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın hazırlığı sürüyor.

90 bin taşerona kadro meselesinde son durum araştırılmaya devam ederken, bu sene çözüme kavuşması beklenen kadro düzenlemesinde çalışmalar da sürüyor. Peki, taşerona kadro ne zaman verilecek? Şartları nelerdir? İşte haberin merak edilen tüm detayları…

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay’ı AK Parti Genel Merkezi’nde kabul etmişti. Atalay görüşme ile ilgili: “Ülke seçim atmosferinde ama bizim konumuz 700 bin işçinin kamu sözleşmesi var. Ana başlık oydu. Cumhurbaşkanının yaklaşımı iyi olduğu için Çalışma Bakanlığına talimat verdi, şimdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüşeceğiz. Seçimden evvel 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin bitmesini istiyoruz. Gündem, geçici işçi, kamu sözleşmesi ve taşeron işçilerin kadroya geçmesi” ifadelerini kullandı.

“Çalışmalarımız sürüyor”

Konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de açıklama yaptı. Bakan Bilgin’in önceki açıklamalarına göre, 1 milyon işçiye önceki yıllarda kadro verildiğini ve o düzenlemeden 90 bin işçisinin yararlanmadığını belirtmişti. Bakan Bilgin son açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “Onları problemlerini kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız. Şu anda geçici işçiler sorunu var. 90 bin işçinin kadroya alınması için çalışmalarımız sürüyor” dedi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, taşeron işçilerin kadro sorununun sürdüğünü belirterek: “Çalışma hayatıyla ilgili taleplerimizin tamamına yakını halloldu. KİT’lerdeki taşeronlar ile kamuda kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro beklentisi devam ediyor” şeklinde konuştu. Bakan Bilgin’in açıklamalarına göre 90 bin taşerona kadro düzenlemesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor.