81 il geneli için Meteorolojiden yoğun kar ve sağanak yağış uyarısı yapıldı!

81 il geneli için Meteorolojiden yoğun kar ve sağanak yağış uyarısı yapıldı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yarın için (28 Ocak 2023 Cumartesi) 81 il geneli için yağış uyarısında bulundu. Bir çok bölgede yoğun kar yağışı beklediklerini açıklayan MGM, diğer bölgelerde ise şiddetli sağanak yağışların olacağını belirtti.

Uzun süredir yağmayan, büyük umutla beklenen kar yağışı yarından itibaren (28 Ocak 2023 Cumartesi günü) yurdun birçok bölgesinde etkin olacak.

Yarın 81 il genelinde yağışların aralıksız bir şekilde devam edeceğini belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), birçok bölgede yoğun kar yağışı olacağını belirtirken, başta İstanbul, İzmir, Antalya, Manisa, Bursa, Kocaeli, Aydın, Mersin, Adana olmak üzere diğer tüm bölgelerde şiddetli sağanak yağışların olacağını söyledi.

Sağanak yağış beklenen yerler için ani su baskını ve sel konusunda uyarılar yapan MGM, yoğun kar yağışı beklenen yerler için ise çığ uyarısında bulundu.

Peki, yarın hangi illerde kar yağacak? Hangi illerde şiddetli, gök gürültülü yağmur yağacak? İşte, Meteoroloji’den alınan son dakika hava durumu tahmin raporu detayları…