7,6 ve 7,7 şiddetinde depremler oldu! Ölü sayısı 1.000'i geçti: Acı haber böyle duyuruldu

7,6 ve 7,7 şiddetinde depremler oldu! Ölü sayısı 1.000'i geçti: Acı haber böyle duyuruldu
Kahramanmaraş'ta sabah saat 04.17'de 7,7; saat 13.24'te ise 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi ve depremin Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma neden olduğu bildirildi. Bu doğrultuda can kaybı 1.000'i geçti.

Türkiye bu sabaha karşı yeni bir depremle sarsıldı... Kahramanmaraş'ta merkez üssü Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğü ilerleyen saatlerde AFAD tarafından 7,7 olarak revize edildi. Ayrıca ölü sayısının da arttığı belirtildi.

ÖLÜ  SAYISI ARTTI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 04.17'deki sarsıntının derinliği 7 kilometre olarak kaydedildiği paylaşıldı. 10 ilde toplam can kaybı 1014'e yükselirken yaralı sayısı da 5 bin 385 olduğu ifade edildi.

ÇOK SAYIDA İLDE YIKIM OLDU 

7,7 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu. Sarsıntı Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da da hissedildi.

ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da depreme ilişkin çalışmaları koordine etmek üzere AFAD Başkanlığına geçti ve yaptığı açıklamalarında "Can kaybının nereye yükseleceğini bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.