28 Mayıs’ta oy kullanacaklar dikkat: Değişiklik yapıldı! YSK duyurdu

28 Mayıs’ta oy kullanacaklar dikkat: Değişiklik yapıldı! YSK duyurdu
Bugün YSK tarafından yapılan son açıklamaya göre seçim resmi olarak ikinci tura kaldı. Bunun üzerine de gelen son habere göre yeni seçim pusulası belli oldu. Seçim pusulasında olan İnce ve Oğan kaldırıldı. Sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun görseli yer aldı. İşte detaylar..

Cumhurbaşkanlığı seçiimnde 1 turda sonuç alınamaması sebebi ile 2. Tur için vatandaşlar 28 Mayıs tarihinde yeniden sandık başında olacak. 28 Mayıs’ta oy kullanacak seçmenin karşısına bu sefer farklı bir pusula çıkacak.

YSK yaptığı açıklamasında 28 Mayıs tarihinde geçerli olacak oy pusulasını paylaştı. Muharrem İnce seçimden 2 gün önce çekileceğini açıklamıştı. 3 adayın yarıştığı cumhurbaşkanlığı seçiminde en yüksek oyu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu aldı. Bu sebeple 28 Mayıs’taki seçimlerde 2 adayın resmi olacak.

2. TURDAKİ OY PUSULASINI PAYLAŞTI

2. tura kalamayan Muharrem İnce ve Sinan Oğan yeni oy pusulasında yer almadı. YSK Başkanı Ahmet Yener yaptığı açıklamasında 2. Turun oy pusulasında ilk sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ikinci sırada ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun yer alacağını açıklamıştı.

İşte yeni seçim pusulası: