2023 Ocak asgari ücret zammı ne kadar olacak? Bakan Bilgin ilk sinyali verdi

2023 Ocak asgari ücret zammı ne kadar olacak? Bakan Bilgin ilk sinyali verdi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Aralık ayında asgari ücrete ciddi miktarda zam yapılacağını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Aralık ayında asgari ücrete ciddi miktarda zam yapılacağını açıkladı. Cumhuriyet tarihinde neredeyse bir ilke imza atılarak asgari ücrete 2022 yılında iki defa zam yapıldı. Yapılan zamlar ciddi miktarlara ulaştı. 2 bin 850 TL'den 5 bin 500 TL'ye kadar çıktı.

Ay sonunu güçlükle geçiren emekçilerin rahatlaması için bu yönlü bir karar alındı. Beklenmedik bir şekilde gelen küresel boyutta etkilerini tüm ülkelere hissettiren kriz, salgın gibi gelişmeler nedeniyle ülkemizde 2021 yılı sonlarına doğru döviz kurunun artmasıyla hayat pahalılığında maliyetlerin artmasına neden oldu.

2022 OCAK VE TEMMUZ AYLARINDA ASGARİ ÜCRET ZAMMI

Temel ihtiyaç ürünlerini almakta güçlük çeken, ev kiralarını ödemekle zorlanan, aylık elde ettiği gelir ile hane halkının geçimini sağlayamayan emekçi vatandaşları sevindirecek haber 2022 Ocak'ta gelmişti. Yoğun toplantı ve istişareler sonucu beklenmedik bir zam yapıldı. İlk etapta yüzde 50 zam ile 2 bin 850 TL'den 4 bin 253 TL olmuştu. Ardından rahatlatıcı müjde yerini enflasyon tehlikesine bırakarak yapılan iyileştirmeler etkisi kalmadı. İkinci zam nisan aylarında konuşulmaya başladı. İddialar da doğruluk payı kesinleşince 2022 Temmuz ayı asgari ücret 5 bin 500 TL'ye yükseldi. 

BAKAN BİLGİN ARALIK'TA ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI

Bakan Bilgin, bu yıl asgari ücrete iki defa yapılan zam sonrası yılın bitmesine az bir süre kala 2023 Ocak ayında yapılacak zammı açıkladı. Aralık geliyor, aralıkta zam yapacağız açıklamalarıyla müjdeyi duyurdu. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in asgari ücret zammı açıklamaları:

''Aralık geliyor, aralıkta da zam yapacağız. Biz, çalışanlarımızı, emekçilerimizi enflasyonun tahribatından kurtaracağız. Geçtiğimiz dönem asgari ücrete tarihin en yüksek oranında zam yaptık. Temmuzda da yaptık. Aralık geliyor, aralıkta da yapacağız. Biz, çalışanlarımızı, emekçilerimizi enflasyonun tahribatından kurtaracağız. İnsanlarımızı rahatlatmamız lazım'' ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin milyonlarca vatandaşın aylardır beklediği müjdeyi şimdiden duyurdu. Aralık ayında asgari ücret zammı belli olacak. 2023 Ocak ayı asgari ücret zammı ne kadar oldu? Detaylar ilerleyen zamanlar paylaşılacak.