2023 MEB ek öğretmen ataması yapacak mı? Bakan Özer'den açıklama geldi!

2023 MEB ek öğretmen ataması yapacak mı? Bakan Özer'den açıklama geldi!
45 bin öğretmen atamasının ardından, öğretmen adayları şimdi de MEB’in ek öğretmen ataması planlarına odaklandılar. Peki, MEB ek atama yapacak mı? 2023 yılında MEB ek öğretmen ataması yapılacak mı ve ne zaman gerçekleşecek?

MEB’in, gerçekleştirdiği 45 bin öğretmen ataması sonrasında öğretmen açığına yönelik yapacağı ek atamaların tarihi merak ediliyor. Öğretmen adayları alanlarında çalışmak üzere bir sonraki atamanın ne zaman yapılacağına dair bilgi bekliyorlar.

Öğretmen açığını kapatmak ve eğitim sistemini güçlendirmek için planladığı ek atama tarihi henüz net olarak açıklanmadı. Pandemi dönemi ve diğer faktörler nedeniyle ihtiyaç duyulan öğretmen sayısı göz önüne alındığında 2023 yılı içerisinde ek öğretmen ataması yapılması mümkün görünüyor.

Ek öğretmen ataması gelecek mi?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı bir televizyon programında öğretmen adaylarının merakla beklediği 2023 yılında ek öğretmen ataması yapılacak mı? Sorusuna yanıt verdi. Özer her yıl gerçekleştirilen öğretmen atamaları dikkate alındığında, yeni atamalarla öğretmenlerin beklentilerinin karşılanacağına dair müjdeler vereceklerini ifade etti.

Bakan Özer, ülkemizin eğitim alanında yaşanan sorunlarının çözümü için öğretmen atamalarının büyük bir önem taşıdığının altını çizdi. Pandemi döneminin öğretmen açığını daha da artırdığını belirten Özer, bu açığı kapatmak için çalışmaların devam ettiğini aktardı. Son yıllarda gerçekleştirilen öğretmen atamalarının sayısının oldukça yüksek olduğuna dikkat çeken Bakan Özer öğrencilerin eğitim kalitesinin yüksek tutulması ve öğretmen ihtiyacının karşılanması adına çalışmaların hız kesmeden sürdürüleceğini belirtti.

Eğitim ve ekonominin önemini vurguladı!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, eğitimde ekonominin önemine dikkat çekerek, devletin en fazla bütçeyi Milli Eğitim Bakanlığı’na ayırdığını belirtti. Özer, bütçenin artırılması ve eğitim kalitesinin artırılması için okul temelli politikalara ağırlık verdiklerini ifade etti.

Özellikle okul temelli bütçenin ilk kez uygulandığını belirten Özer, Türkiye’deki tüm okullara bütçe gönderildiğini ve 2022’de 7 milyar, bu öğretim yılında da 6 milyar 13 milyon lira para gönderildiğini aktardı. Bakan Özer, bu uygulamanın okulların otonomi kazanmasına yardımcı olduğunu ve artık okulların kendi ihtiyaçlarını karşılayabileceğini ve kendi kararlarını alabileceğini söyledi.