2023 Mayıs ayı tarımsal destek ödemeleri ne zaman ödenecek? Tarımsal destek ödemesi ne kadar?

2023 Mayıs ayı tarımsal destek ödemeleri ne zaman ödenecek? Tarımsal destek ödemesi ne kadar?
Tarımsal destek ödemeleri ile ilgili son gelişmeler yakından takip edilirken Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Peki, 2023 Mayıs ayı tarımsal destek ödemeleri hesaplara yatırıldı mı?

Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilerin maddi anlamda yüklerini hafifletmek ve tarımsal üretimi desteklemek amacıyla destek ödemelerini hesaplara yatırmaya devam ediyor. Konuyla ilgili ödemelerin ne zaman hesaplara aktarılacağı merak edilirken, açıklamalar da geliyor.

2023 Mayıs ayı tarımsal destek ödemeleri

Tarım ve Orman Bakanlığı, 430 milyon 589 bin TL tarımsal destek ödemelerinin hesaplara yatırıldığını açıklarken, konuyla ilgili Bakan Kiriş, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Bakan Vahit Kirişçi; “30 milyon 589 bin TL tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun” ifadelerini kullanmıştı.

Tarımsal destek ödemeleri ne kadar?

Tarımsal destek ödemelerinin 430 milyon 589 bin TL olduğu açılanırken, ödeme detayları da şu şekildedir:

  • Hayvan hastalığı tazminatı desteği; 407 milyon 840 bin 810 TL olarak ödenmektedir.
  • Afet bölgesi ilan edilen illerdeki yetiştiricilere yem desteği; 8 milyon 58 bin 450 TL olarak ödenmektedir.
  • Kırsal kalkınma yatırımları desteği; 14 milyon 890 bin 468 TL olarak ödenmektedir.

Çiftçilere sağlanan destek ödemeleri

Tarım ve Orman Bakanlığı 430 milyon TL’lik destek ödemesinin yanı sıra 5.5 milyar TL ödeme yapıldığını da belirtmişti.  Mazot ve gübre desteği kapsamında 2 milyon 496 bin TL destek ödemesi de yapılıyor. Peki, mayıs ayı destek ödemeleri hesaplara yatırıldı mı?

Tarımsal destek ödemeleri ne zaman hesaplarda?

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çiftçiler için sağladığı çeşitli destek ödemeleri düzenli olarak hesaplara yatırılırken, mayıs ayına ait destek ödemelerinin ne zaman yatırılacağı merak konusu oldu. Konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi internet adresini ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Bakanlığın sosyal medya hesaplarından da bilgi alabilirsiniz.