2023 askerlik yerleri açıklandı! Askerlik yerleri sorgulama ekranı

2023 askerlik yerleri açıklandı! Askerlik yerleri sorgulama ekranı
Şubat ayı celbini bekleyen asker adayları, Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılacak açıklamayı bekliyor. Askerlik yerlerini sorgulamak için 2023 Şubat celbi açıklaması beklenirken, konuyla ilgili detaylar da arama motorlarında aratılmaya başladı.

Asker adayları, 2023 Şubat celbi yerleri, bedelli askerlik ve sevk tarihleri ile ilgili araştırmalara başladı. Vatani görevini yerine getirmek isteyen asker adayları, 2023 Şubat celbi askerlik yerleri sorgulama ekranı ve tarih bilgilerini de merak ediyor. İşte haberin merak edilen tüm detayları…

2023 Şubat celbi askerlik yerleri

Milli Savunma Bakanlığı’nın daha önce yaptığı açıklamaya göre, 25 Ocak 2023 tarihinde e-Devlet Kapısı üzerinden askerlik yerleri yükümlüler için duyuruldu. “Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine tabi tutulmayacaktır. Ancak yedek subay/ astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar (daha önceli sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar dahil) er statüsünde askere sevk edileceklerdir.”

Askerlik yerleri nereden öğrenilir?

Asker adayları, 2023 Şubat ayı celbi askerlik yerlerini e-Devlet üzerinden sorgulayabilirler. Askerlik yerlerini sorgulamak için, e-Devlet Kapısı üzerinden şifreleri ile giriş yaptıktan sonra gerçekleştirebilecekler.” Yedek subay/ astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Kanunda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar (daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar dahil) er statüsünde askere sevk edilecek.”

ASKERLİK YERLERİ SORGULAMA EKRANI 

Bedelli askerlik sorgulaması

Milli Savunma Bakanlığı tarafından kamuoyu ile paylaşılan bilgilere göre; 2023 yılında bedelli askerlik statüsünde silahaltına alınacak yükümlülerin sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden ve askerlik şubeleri üzerinden 18 Ocak 2023 tarihinde duyuruldu. Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklayama göre, bedelli askerlikten yararlanacak vatandaşların celp dönemleri ile birlikte yerlerinin e-Devlet Kapısı ve Askerlik Şube Başkanlıklarından açıklanacağı da paylaşıldı. Ayrıca bedelli askerlik ile ilgili detaylara bakanlığı msb.gov.tr adresinden ulaşılabildiği de belirtildi.

BEDELLİ ASKERLİK YERLERİ SORGULAMA EKRANI

Askerlik sevk tarihleri

Yedek Subay/ Astsubay Adayları ile Er (1’inci Grup): 2 Şubat 2023

Er (2’inci Grup): 2 Mart 2023

Er (3’üncü Grup): 6 Nisan 2023

Yükümlüler sevk belgelerini sevk tarihinin 10 gün öncesi itibarıyla e-Devlet Kapısı üzerinden ya da askerlik şubelerinden alabilecekler.