2 binden fazla kişi2 binden fazla kişi diri diri gömüldü! Korkunç olayda bilanço çok ağır

2 binden fazla kişi2 binden fazla kişi diri diri gömüldü! Korkunç olayda bilanço çok ağır
Güney Pasifik ülkesi Papua Yeni Gine'de meydana gelen büyük bir toprak kayması sonucu ciddi bir facia yaşandı.

Hükümet, bu trajik olayda 2 binden fazla insanın toprak altında kaldığını açıkladı. Bir köyün tamamen toprak altında gömüldüğü ve arama kurtarma çalışmalarının zor koşullarda devam ettiği bildirildi.

Toprak Kaymasının Ayrıntıları

Papua Yeni Gine hükümeti, geçtiğimiz günlerde yaşanan bu büyük toprak kayması sonucunda 2 binden fazla insanın canlı olarak toprak altında kaldığını duyurdu. Hükümet yetkilileri, "Heyelan, 2 binden fazla insanı canlı olarak gömdü ve büyük bir yıkıma neden oldu" şeklinde açıklamada bulundu.

Felaketin Merkezi: Kaokalam Köyü

Felaket, 24 Mayıs'ta başkent Port Moresby'nin 600 kilometre kuzeybatısında bulunan Enga eyaletine bağlı Kaokalam köyünde meydana geldi. Toprak kayması sonucu en az altı köy etkilenirken, otoyollar trafiğe kapatıldı ve bölgeye sadece helikopterle ulaşım sağlanabiliyor.

Ulusal Afet Merkezi'nin Bildirimi

Ülkenin ulusal afet merkezi, başkent Port Moresby'deki Birleşmiş Milletler (BM) ofisine, "Heyelan 2 binden fazla insanı canlı olarak gömdü ve büyük bir yıkıma neden oldu" şeklinde bildirimde bulundu. Heyelanın binalarda ve gıda bahçelerinde büyük tahribata yol açtığı ve ülkenin ekonomik yaşam çizgisi üzerinde ciddi etkilere neden olduğu belirtildi.

Başbakan James Marape'nin Açıklamaları

Papua Yeni Gine Başbakanı James Marape, arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra savunma görevlilerinin de bölgedeki çalışmaları sürdürdüğünü ifade etti. Marape, kurtarma çalışmalarının zorluklarına rağmen devam ettiğini vurguladı.

Uluslararası Göç Örgütü'nden Serhan Aktoprak'ın Yorumları

Uluslararası Göç Örgütü Papua Yeni Gine Temsilcisi Serhan Aktoprak, çocukların ailelerinden ayrılmak zorunda kaldığını belirterek, "Herkes kayıplarını arıyor. Birçok insan hala şok içerisinde. Geçen her dakika umutlarımızı azaltıyor, hayal kırıklığımızı ise arttırıyor" dedi.

Birleşmiş Milletler'in Desteği

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, toprak kaymasından etkilenen Papua Yeni Gine'ye destek sağlayacaklarını ifade etti. Guterres, sosyal medya hesabından Papua Yeni Gine halkına dayanışma mesajı gönderdi.