- Haberler
- Ekonomi
- Fitch Özgür Demirtaş'ı doğruladı! Türkiye'nin bir numaralı ekonomisti yine haklı çıktı!
Fitch Özgür Demirtaş'ı doğruladı! Türkiye'nin bir numaralı ekonomisti yine haklı çıktı!
Prof. Dr. Özgür Demirtaş dünya gündemine yön vermeye devam ediyor. Fitch Özgür Demirtaş'ı doğruladı! Türkiye'nin bir numaralı ekonomisti yine haklı çıktı!
Fitch Özgür Demirtaş'ı doğruladı! Türkiye'nin bir numaralı ekonomisti yine haklı çıktı! Prof. Dr. Özgür Demirtaş dünya gündemine yön vermeye devam ediyor. Ekonomi alanında yaptığı açıklamalar ile sürekli haklı çıkan Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın yaptığı açıklamalar 2 ay sonra bugün Fitch tarafından yayınlandı.
Fitch'den bugün Türkiye ile ilgili bir açıklama geldi. Fitch ülke notları direktörü Paul Gamble yaptığı açıklama ile birlikte Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın daha önce yaptığı açıklamaları resmen doğruladı. Türkiye'de enflasyon rakamlarının düşmesi için atılacak sadece ikici adımın olduğunu söyledi. Bunun ilkinin faiz arttırımı ve sonrakinin ise Ortodoks Para Politikası'na geçilmesi gerektiği iletildi.
ÖZGÜR DEMİRTAŞ'IN ÖNGÖRÜSÜ YİNE ONU HAKLI ÇIKARDI!
22 Mayıs 2022 tarihinde Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın hesabı üzerinden yapılan açıklamada başarılı ekonomist "Ülke olarak yapmamız gereken şey: Ortodoks para politikasına dönmemiz. Kısa vadede zorluk çekeriz ama uzun vadede rahata ereriz. Lütfen alanının uzmanı olan kişilerin onlarca yıl önce düşünüp, hesaplayıp, uygulayıp bulduğu kuralları daha fazla kırmayalım" demişti.

FİTCH DİREKTÖRÜ PAUL GAMBLE: ENFLASYONU DÜŞÜRMEK İÇİN SADECE 2 ADIM VAR!
Fitch Ülke Notları Direktörü Paul Gamble "Enflasyonu düşürmek, ancak faiz artırımı ve ortodoks para politikası izlenmesiyle mümkün olacaktır." dedi.
TÜRKİYE NOTU NEDEN DÜŞTÜ?
Dünya’dan Elif Karaca’ya konuşan Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu düşürmesinin arkasındaki temel nedenin mevcut politika bileşiminin olumsuz etkileri olduğunu belirten Gamble, 2022’de yıllık ortalama enflasyonun Fitch tarafından derecelendirilen ülkeler arasında en yüksek oran olan yüzde 71,4’e çıkacağını tahmin ettiklerini, artan geriye dönük endeksleme riskleri, yükselen beklentiler ve liradaki değer kaybı nedeniyle enflasyonun seyrinin oldukça belirsiz göründüğünü belirtti.
Döviz kuru geçişkenliğinin hem hız hem de şiddetinin arttığına dikkati çeken Gamble, genel politika bileşiminin en azından 2023 seçimlerine kadar oldukça destekleyici bir biçimde devam etmesini beklediklerini ve enflasyonun 2023’te ortalama yüzde 57 seviyesinde yer alacağını belirtti.
Gamble, büyümenin 2022’de yüzde 4,5 olacağını ancak yüksek enflasyon, sıkılaşan finansman koşulları ve yavaşlayan küresel büyümeye bağlı olarak 2023’te yüzde 3’e ve 2024’te yüzde 2,9’a gerilemesini tahmin ettiklerini belirtti.
Bakmadan Geçme