Yükselen enflasyon ve dolar kuru nedeniyle zamlar art arda gelirken Türkiye gündeminde açıklanacak zamlı asgari ücret tutarı vardı. Uzun toplantı ve görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan asgari ücret 5 bin 500 TL'den 8 bin 500 TL'ye yükseltilmişti. Asgari ücrete gelen zammın ardından unlu mamullere gelmesi beklenen zam oranı açıklandı. Pek çok kişi ekmeğe kaç TL zam geleceğini merak etmeye başladı. Maliyet nedeniyle pek çok şeyin fiyatı özellikle de asgari ücretin açıklanmasının ardından yükselirken en çok tüketilen unlu mamullere gelecek zam oranı merak konusu oldu.
Unlu mamul ürünlerinde yeni zam açıklandı! Simit, ekmek, börek, poğaça! Fiyatlar yenilenecek!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan asgari ücret 5 bin 500 TL'den 8 bin 500 TL'ye yükseltilmişti. Asgari ücrete gelen zammın ardından unlu mamullere gelmesi beklenen zam oranı açıklandı.

1 4

Yiyecek, içecek, giyecek, barına derken hemen hemen her sektöre zam gelmeye devam ediyor. Artan asgari ücretin ardından pek çok şeyin etiketi değişmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan zamlı asgari ücret 8 bin 500 TL olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının birkaç gün sonra Esnaf ve Sanatkârlar odası bir araya gelerek zam kararı aldı. Esnaf ve Sanatkârlar, Erzincan'da ekmeğe zam kararı alırken güncel fiyatlar oldukça merak edildi.
2 4

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zamlı asgari ücret tutarını 8 bin 500 TL olarak açıklamasından birkaç gün sonra bir araya gelen Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Esnaf ve Sanatkârlarca Üretilen Mal ve Hizmetlerin Fiyat Tarifeleri Hakkında Yönetmeliği kapsamında Erzincan’da Kemaliye, Kemah, Refahiye, Çayırlı, Tercan, Otlukbeli, İliç ve Üzümlü ilçelerinde faaliyet gösteren Ekmek Fiyat Tarifeleri Tespit Komisyonu'nu topladı. Toplantının ardından artan maliyetler gerekçe gösterilirken ekmeğe zam uygulaması yapıldığı belirtildi.
3 4

210 Gram ekmeğin maliyeti ve giderleri kapsamında ekmeğe zam alınırken Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda ekmek fiyatlarının artık 5 TL olacağı belirtildi. Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu kararı ile onaylanan yeni fiyatlar şu şekilde yerini aldı;
210 gr. Somun Ekmek 5.00 TL
80 gr. Simit 5.00 TL
80 gr. Poğaça 5.00 TL
70 gr. Börek 5.00 TL
270 gr. Mercan Ekmeği 6.50 TL
120 gr. Tandır Ekmeği 4.00 TL
Gündemi yakından takip etmek için kamugundemi.com haber sitesi bildirimlerini açmayı unutmayınız.
4 4