Türkiye geneli asgari ücret 10 bin lirayı geçecek! Asgari ücrete ara zam duyurusu: Kulislerden az önce sızdı

Türkiye geneli asgari ücret 10 bin lirayı geçecek! Asgari ücrete ara zam duyurusu: Kulislerden az önce sızdı
Yeni yılın henüz 3. ayı geride bırakılmaya hazırlanırken asgari ücret ara zammına yönelik yeni bir haber ortaya atıldı ve bu iddiaların en önemlisinin ise asgari ücret zammı olduğu paylaşıldı.

Yeni yılın henüz 3. ayı geride bırakılmaya hazırlanırken asgari ücret ara zammına yönelik yeni bir haber ortaya atıldı ve bu iddiaların en önemlisinin ise asgari ücret zammı olduğu bildirildi. Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların olduğu bölgedeki asgari ücret tarifesine yönelik değişim talebi gündeme geldi ve tüm asgari ücretlileri ilgilendiren çok önemli bir gelişme daha yaşandığı bildirildi. Asgari ücrete ara zam yapılacağı iddia edildi. 

FLAŞ TEKLİF GELDİ 

Deprem bölgesinde maddi ve manevi olarak yeniden hayata tutunabilmek ve 11 farklı bölgede istihdamı arttırabilmek için çalışanların burada göç etmeden yeniden hayat kurabilmelerini destekleyecek bir gelişme için adım atılabileceği bildirildi ve asgari ücretin brüt olarak ödenmesi teklifi geldi.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Konu üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada ise "Yeni asgari ücret için yoğun bir talep söz konusu. Asgari ücretin brütü kadar bölüm için prim muafiyeti değerlendirmemizde" ifadelerine yer verildi. Eğer bu teklif kabul edilirse 11 farklı ildeki vatandaşların asgari ücret geliri 11 bin 760 TL olacğaı paylaşıldı.

Kurum vergilerinde ise %90 indirim sunulacak. Burada temel amacın depremden etkilenen vatandaşların bulunduğu il ve ilçeyi terk etmesini önlemek olduğu ifade ediliyor. Konu üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Sanayi ve Ticaret Odaları bir araya gelerek önerilerini de paylaşıyor. Asgari ücret yenilemesi dışında bir başka istek ise Sosyal Güvenlik primlerinin belirli bölümünün SGK yerine çalışana ödenmesi talebi oluyor.

TÜRKİYE GENELİ ASGARİ ÜCRETE ZAM 

Tüm bunların yanı sıra asgari ücrete Türkiye geneli bir zam yapılması iddiası da gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücreti açıklarken ara zamdan kaçmayacaklarını belirtmişti. Bunun ardından peş peşe iddialar gündeme geldi ve bu ay içinde veya seçimlerden önce  asgari ücrete ek zam yapılacağı iddiaları gündeme geldi. Ancak bu konu hakkında henüz net bir açıklama yok. İddialara göre ara zam yapılırsa asgari ücret 10 bin lirayı geçecek. 

Konu hakkında bir gelişme olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.